Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Τις πρώην και τις επόμενες θα τις καταγράφουν;



Στην τελική ευθεία εισέρχεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου να εκδίδει και τις τελευταίες εγκυκλίους  που θα καταστήσουν εφικτή την ενεργοποίησή του από το 2015.
Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο της οι τράπεζες, οι χρηματιστηριακές εταιρείες, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα έχουν πλέον την υποχρέωση να αποστέλλουν με ηλεκτρονικό αρχείο στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καταστάσεις πελατών τους με αξία χαρτοφυλακίου μεγαλύτερη από τις 100.000 ευρώ.
Αν και η σχετική πρόβλεψη αποστολής στοιχείων στη ΓΓΔΕ υπήρχε από το 2013 μέχρι σήμερα εκκρεμούσε ο προσδιορισμός του «προφίλ» των πελατών για τους οποίους τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες, χρηματοδοτικά ιδρύματα και φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών θα έπρεπε να γνωστοποιούν στοιχεία χαρτοφυλακίου για μετοχές και άλλα αξιόγραφα. Αυτό επιλύθηκε με τον προσδιορισμό του χαρτοφυλακίου αξίας 100.000 ευρώ.
Με την επίλυση σχετικών εκκρεμοτήτων σύντομα θα βρίσκονται στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών όλα σχεδόν τα στοιχεία για τα περιουσιακά δεδομένα φορολογουμένων.
Αναλυτικά, η εφορία θα έχει στη διάθεσή της για κάθε φορολογούμενο έναν ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο που θα περιέχει πλήρη στοιχεία για όλα τα εισοδήματα, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία (κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες), δάνεια, καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, μετοχές, ομόλογα, αλλά και αναλυτικά στοιχεία δαπανών (φως, νερό, τηλέφωνο).
Με βάση το περιουσιολόγιο θα γίνεται από το 2015 ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία 8,5 εκατ. φορολογουμένων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές τους, καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά τους.
Από τη στιγμή δε που θα τεθεί σε ισχύ, θα καταργηθούν και τα τεκμήρια διαβίωσης.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ, ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ ΑΣΑΛΙΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΜΗ!
ΟΛΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΓΟΝΑΤΗΔΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...