Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Επειδή ήταν ..άνεργος, τον έκαναν ..υπουργό. Ουστ κοπρίτες.



Με έγγραφό του προς τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), ο βολευτής της ΝΔ και νυν βρωμουπουργός Αργύρης Ντινόπουλος, ζήτησε το 2013 να χαρακτηριστεί ως άνεργος ώστε να πληρώσει το χαμηλότερο ασφάλιστρο στον Οργανισμό.
«Παρακαλώ πολύ όπως γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μου για καταβολή μηνιαίου ασφαλίστρου λόγω ανεργίας», γράφει ο ίδιος στην αίτησή του.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tvxs.gr, ο πρώην δημοσιογράφος ήταν ασφαλισμένος από το 2008 έως και σήμερα, χωρίς ωστόσο να έχει πληρώσει στο ταμείο ούτε ένα ευρώ και ζητάει διακανονισμό 48 δόσεων για την οφειλή του. Σύμφωνα με τα εισοδηματικά του στοιχεία για τα έτη 2010 – 2012, το εισόδημά του Αργύρη Ντινόπουλου, το οποίο όπως αναφέρει προέρχεται αποκλειστικά από βουλευτική αποζημίωση και όχι από παροχή υπηρεσιών ως δημοσιογράφος, ανήλθε το 2010 σε 68.833,37 ευρώ και το 2011 σε 88.719,18 ευρώ (αυτότ. φορ. ποσά και μισθ. υπηρεσίες).
 Το ιστορικό και το παρασκήνιο
Το αίτημα Ντινόπουλου έφτασε τελικά χθες Τετάρτη στον Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, μετά από εισήγηση του προέδρου Πάνου Σόμπολου. Ο τελευταίος δήλωσε στο ΔΣ ότι ο κ. Ντινόπουλος τον πίεζε φορτικά τους τελευταίους 2 μήνες για να φέρει το θέμα του διακανονισμού προς απόφαση. Το χρέος που, σύμφωνα με την εισήγηση Σόμπολου στο ΔΣ, έπρεπε να πληρώσει αναδρομικά ο κ. Ντινόπουλος έφτανε στο ποσό των 5.500 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ποσό που θα πλήρωνε ένας άνεργος. Όμως το ασφάλιστρο προαιρετικής ασφάλισης, στην οποία έπρεπε να υπαχθεί ο κ. Ντινόπουλος είναι πολύ μεγαλύτερο. Σημειώνεται ότι η υποψηφιότητα Σόμπολου είχε υποστηριχθεί από την ΝΔ και προσωπικά από τους Ντινόπουλο- Βούλτεψη.
 ’Όταν δημοσιογράφος κάνει ρουσφέτι σε.. άνεργο υπουργό
Ο κ. Σόμπολος εισηγήθηκε στο ΔΣ το θέμα θέτοντας το ερώτημα αν ο κ.Ντινόπουλος δικαιούτο ή όχι ασφάλισης. Σύμφωνα με παρόντες στη συνεδρίαση ο υπολογισμός του ποσού έγινε προσπάθεια να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Όταν όμως τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ συνειδητοποίησαν ότι η εισήγηση Σόμπουλου εκτιμούσε το ποσό σαν να επρόκειτο για άνεργο, υιοθετώντας το αίτημα Ντινόπουλου, η συνεδρίαση πήγε να εκραγεί και η υπόθεση αναβλήθηκε.
Σημειώνεται ακόμη ότι στην υπεύθυνη δήλωση την οποία είχε υπογράψει και μπορείτε να δείτε και εσείς, ο κ. Ντινόπουλος δηλώνει ότι οι κρατήσεις υπέρ ασφαλιστικών ταμείων που αναγράφονται στις φορολογικές του δηλώσεις αφορούσαν και τον ΕΔΟΕΑΠ. Όμως, όπως ήδη σημειώθηκε, ο κ. Ντινόπουλος δεν είχε καταβάλει ούτε ένα ευρώ και γι΄αυτό ζήτησε άλλωστε την τακτοποίηση της οφειλής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...