Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Δηλαδή τι περιμένουν τώρα; Να καταθέσει ο Κόκκαλης ότι τα....έσπρωξε;



Νέα διάσταση λαμβάνει η έρευνα της υπόθεσης των καταγγελιών για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών και εξαγοράς τους προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και να αποφευχθεί η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, με την κλήση για πρώτη φορά οικονομικών παραγόντων.
Ο εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος, κάλεσε τον εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνο, πατέρα της βουλευτού της ΝΔ Γεωργίας Μαρτίνου και τον Σωκράτη Κόκκαλη πρώην ιδιοκτήτη της Intracom και νυ ιδιοκτήτη της Intracom Defence Electronics να καταθέσουν,καθώς, σε δεξίωση για το γάμο των παιδιών τους, φέρεται να ειπώθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Kontra News», τα περί «ανάγκης δημιουργίας κουμπαρά που θα εξαγοράσει τους βουλευτές».
Εν τω μεταξύ, στον κ. Παναγιωτόπουλο κατέθεσε ο Καμμένος.
Μετά την έξοδο του από το εισαγγελικό γραφείο, ο  Καμμένος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως κατέθεσε «προσωπικά» του στοιχεία για πιέσεις.
Αναλυτικά η δήλωσή του προέδρου των ΑΝΕΛ έχει ως εξής: «Ο εισαγγελέας ζήτησε ονόματα. Κατέθεσα τις φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες, με τις οποίες ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι εν συνέχεια ευνόησαν ΜΜΕ με συγκεκριμένες καμπάνιες. Κατέθεσα συγκεκριμένες πιέσεις από τον κρατικούς μηχανισμούς και ιδίως το ΣΔΟΕ σε βουλευτές των ΑΝΕΛ.
Οι δύο έμειναν και για δύο που έφυγαν χωρίς πολιτική αιτία, αλλά με φήμες ότι βρέθηκαν κάτω από έναν εγκληματικό εκβιασμό. Κατέθεσα και προσωπικά μου στοιχεία για πιέσεις. Μου ζήτησε ο εισαγγελέας στοιχεία για δωροδοκίες.
Αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη, θα το είχαμε καταθέσει. Πρότεινα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν ασχολήθηκε με αυτές τις τροπολογίες. Πεδίο δόξης λαμπρό να ανοίξουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις».
Ο εισαγγελέας κάλεσε επίσης να καταθέσει και η ... Βούλτεψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...