Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιος είναι το… αφεντικό ..οεεεοο.


Από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε ο πλειστηριασμός και έγινε γνωστό ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» κατακυρώθηκε στην εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε, συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, το Σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου ζήτησε συνάντηση με τη νέα διοίκηση.
Ωστόσο, οι νέοι ιδιοκτήτες δεν έχουν δώσει «σημεία ζωής», με τους εργαζόμενους να εκφράζουν έκδηλα την αγωνία τους.
«Έχουμε ζητήσει συνάντηση και αγωνιούμε πότε θα γίνει, διότι τα θέματα είναι πολλά» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου, κ. Κωνσταντίνος Κρέτσης, στο onmed.gr. «Θέλουμε να δούμε τι θα γίνει με τις συμβάσεις μας και το μέλλον μας ευρύτερα στη νέα εποχή, που έχει ξεκινήσει για το νοσηλευτήριο» προσθέτει.
Οι εργαζόμενοι του «Ερρίκος Ντυνάν» έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν, καθώς η επιχείρηση «σωτηρίας» του νοσηλευτηρίου που εκπονήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά και τον πρώην υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και υλοποιήθηκε στην τελική φάση του από τον νυν υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, περιλαμβάνει μείωση του εργατικού κόστους και αναδιάρθρωση των θέσεων εργασίας, όρος που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων, μειώσεων μισθών και ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι στο «Ερρίκος Ντυνάν» εργάζονται περίπου 1.040 άτομα σήμερα, εκ των οποίων οι 180 με 200 είναι γιατροί. Στο προσωπικό οφείλονται δεδουλευμένα 5 έως και 10 μηνών, συνολικού ύψους περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλεται ότι το νοσηλευτήριο παρέμεινε ανοιχτό και δεν κατέρρευσε πλήρως λειτουργικά, είχαν καταγγείλει τον κ. Γεωργιάδη για «πιέσεις» και «τρομοκράτηση», καθώς και την κυβέρνηση για αποφάσεις που εκπορεύονται από «αντεργατικό πλαίσιο, οικονομική ασφυξία κατά των εργαζομένων και συγκεκριμένη επενδυτική πολιτική υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...