Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Στη φόρα προσωπικά δεδομένα αντί ....μικρού τιμήματος .



Εμείς θα προτιμούσαμε να έχουμε πρόσβαση δωρεάν στις σεξουαλικές προτιμήσεις όλων των ανωμαλιάρηδων πολιτικών ,για να γνωρίζουμε ποιοι και ποιες,  κουνούν την αχλαδιά. .
Πρωτοφανής αθλιότητα και καραμπινάτη παρανομία από τις Τράπεζες οι οποίες μέσα από την θυγατρική τους εταιρεία, το διαβόητο “Τειρεσία” διακινούν και εμπορεύονται προσωπικά δεδομένα!
Ο υπουργός υποΑνάπτυξης Νίκος Δένδιας οφείλει να …μην κινηθεί άμεσα όπως πάντα. !
Ο Συνήγορος του Πολίτη αγρόν ηγόραζε όταν οι Τράπεζες προχωρούν σε τέτοια ξεδιάντροπη πρακτική;
Τεράστια και η ευθύνη των κοιμώμενων εισαγγελικών αρχών, οι οποίες οφείλουν να κινηθούν αυτεπάγγελτα κατά της “Τειρεσίας Α.Ε.”³ η οποία τόσο ξεδιάντροπα βγάζουν στο σφυρί προσωπικά δεδομένα πολιτών και επιχειρηματιών!
Δείτε το σημερινό κατατοπιστικό ρεπορτάζ της “Καθημερινής”
Απευθείας ηλεκτρονική πρόσβαση στη λεγόμενη «μαύρη λίστα» -και μάλιστα έναντι σχετικά χαμηλού τιμήματος- προσφέρει πλέον η θυγατρική εταιρεία των τραπεζών «Τειρεσίας Α.Ε.».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», μέσω της νέας υπηρεσίας, η οποία απέκτησε την εμπορική ονομασία «τσεκ», εκπρόσωποι επιχειρήσεων ή επιτηδευματίες μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να συλλέξουν πληροφορίες για μια σειρά «αρνητικών στοιχείων» που ενδεχομένως βαρύνουν τους πελάτες ή τους προμηθευτές τους: ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών, κατασχέσεις, προσημειώσεις ακόμη και υποθήκες ή προσημειώσεις υποθηκών.
«Ξεκλειδώνει η λίστα»


Με το «ξεκλείδωμα» της μαύρης λίστας για το ευρύ επιχειρηματικό κοινό -κίνηση για την οποία είναι ενήμερη η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όπως αναφέρουν στην «Κ» στελέχη της «Τειρεσίας Α.Ε.»- ουσιαστικά ανοίγει η «αγορά» της παροχής επιχειρηματικών πληροφοριών.
Πλέον, οποιαδήποτε επιχείρηση θέλει να μετρήσει το επιχειρηματικό ρίσκο που συνεπάγεται μια συνεργασία, έχει τη δυνατότητα να συλλέξει πληροφορίες είτε απευθείας από την «Τειρεσίας Α.Ε.» είτε και μέσω τρίτου.
Και αυτό διότι η θυγατρική των τραπεζών μπορεί να συνάψει ακόμη και συμβάσεις μεταπώλησης των στοιχείων που αφορούν νομικά πρόσωπα και τα οποία υπάρχουν στο λεγόμενο «σύστημα αθέτησης υποχρεώσεων».
Όπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Πέτρος Καπασούρης, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της «Τειρεσίας Α.Ε.», στο σύστημα έχουν ήδη εγγραφεί περίπου 700 πελάτες-επιχειρήσεις.
Εκτός από μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, πρόσβαση έχουν ούτως ή άλλως και φορείς του Δημοσίου όπως το υπουργείο Οικονομικών αλλά και το ΕΤΕΑΝ το οποίο, δεδομένου ότι εγκρίνει δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, θέλει να είναι σε θέση να ελέγχει άμεσα την πιστοληπτική ικανότητα των εταιρειών που αιτούνται δανείου.
Τα δεδομένα που διατίθενται προς πώληση στο κοινό είναι αυτά που έχουν καταχωρισθεί -και συνεχώς επικαιροποιούνται καθώς 170 δικηγόροι ασχολούνται καθημερινά με τη συλλογή δεδομένων από τα δικαστήρια όλης της χώρας- στο Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας Α.Ε.», γνωστό και ως «μαύρη λίστα».
Μέσω της εφαρμογής παρατίθενται αναλυτικά στοιχεία της τελευταίας 4ετίας και συγκεντρωτικά στοιχεία για το παλαιότερο διάστημα.
Πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία αποκτούν νομικά πρόσωπα και επιτηδευματίες που υπογράφουν σύμβαση, αναλαμβάνουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις και ορίζουν υποχρεωτικά έναν εκπρόσωπο ο οποίος είναι και αρμόδιος για τη διαχείριση της υπηρεσίας από την πλευρά του πελάτη.
Οι εταιρείες που θα εγγραφούν στην υπηρεσία μετά το «φιλτράρισμα» της «Τειρεσίας Α.Ε.», μπορούν να βλέπουν στοιχεία άλλων νομικών προσώπων. Υπό προϋποθέσεις μπορούν να βλέπουν στοιχεία και για φυσικά πρόσωπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...