Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Άντε ρε Πούτιν .Ξανά ισοπεδώστε τους γερμαναράδες, να …σωθούμε.



Οι Γερμανοί αφού παραδέχονται πώς οι ένοπλες δυνάμεις τους είναι ηλικιακά παρηκμασμένες και η συντήρηση του είναι ανεπαρκής, τώρα κάνουν αποδεκτό το ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε χώρες της Βαλτικής, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και απέναντι στη Ρωσία ασφαλώς.
Πιθανός η παραδοχή αυτή να θεωρούνταν τρόπον τινά μία κίνηση αποστασιοποίησης του Βερολίνου από την κλιμάκωση της κρίσης που υπάρχει μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας με αφορμή την Ουκρανία και μετά τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.
Το γεγονός όμως ότι πριν μερικές ημέρες ανώτατα στελέχη των γερμανικών ενόπλων Δυνάμεων περιέγραψαν μία θλιβερή εικόνα για την επιχειρησιακή κατάσταση του στρατεύματος του δείχνει πώς το Βερολίνο δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί τα σύνορα του. Πόσο μάλλον να αντιπαρατεθεί με το ρωσικό Στρατό σε κάποια από τις χώρες της Βαλτικής.
Αυτά δεν τα λέει ο οποιοσδήποτε αλλά το Spiegel. «Αν υπάρξει μία απειλή σε ένα από τα κράτη της Βαλτικής η Γερμανία δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προβλεπόμενες υποχρεώσεις της προς το ΝΑΤΟ όσον αφορά σε στρατιωτικό εξοπλισμό», αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.
Σύμφωνα με την αμυντική στρατηγική της Συμμαχίας το 2014 στην περίπτωση μίας τέτοιας απειλής οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις οφείλουν να συνδράμουν τουλάχιστον με 60 αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου τύπου Eurofighter.
Σήμερα όμως, όπως αποκάλυψαν στελέχη του γερμανικού Στρατού από τα 109 Eurofighter μπορεί να αναπτύξει μόλις τα 42.
Γερμανοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν πως μεγάλο μέρος του εξοπλισμού τους, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών, ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου, επιθετικών ελικοπτέρων και Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού είναι ελαττωματικό και ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά!
Μόλις ένα από τα 22 ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου Sea Lynx είναι σε κατάσταση που του επιτρέπει να πετάξει,
Στην έκθεση αναφέρεται ότι είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί μια ρωσική επίθεση στην Α.Ευρώπη πριν οι ρωσικές Στρατιές πλησιάσουν όχι απλώς τα σύνορα της Γερμανίας, αλλά το ίδιο το Βερολίνο. "Σε 15 ημέρες θα έχουν φτάσει στα γερμανικά σύνορα. Έχουν επαναφέρει σε υπηρεσία και εκσυγχρονίσει πάνω από 5.000 άρματα μάχης και ΤΟΜΑ στα τελευταία δύο χρόνια ενώ ο γερμανικός Στρατός διατηρεί μόλις 600 άρματα μάχης σε ετοιμότητα"!
Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραδέχθηκαν ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής και με αφορμή τις αλλεπάλληλες βλάβες που υπέστησαν τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη Transall που μετέφεραν όπλα στο Ιράκ πώς μόλις τα 70 από τα 180 ΤΟΜΠ τύπου Boxer τα οποία διαθέτει το Πεζικό είναι επιχειρησιακά έτοιμα.
Εξάλλου μόλις τα 10 από τα 31 επιθετικά ελικόπτερα (Eurocopter) Tiger είναι ετοιμοπόλεμα, ενώ η Αεροπορία μπορεί να αναπτύξει μόνο τα 42 από τα 109 Eurofighter τα οποία διαθέτει, αφού τα άλλα δεν βρίσκονται σε πτητική ετοιμότητα (!), σύμφωνα με μια έκθεση που προετοιμάστηκε για το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι δύο μεταγωγικά αεροσκάφη Transall — ενός τύπου που έχει επιχειρησιακή ηλικία 50 ετών — ξεκίνησαν να πάνε όπλα στο Κουρδιστάν και δεν έφτασαν ποτέ γιατί καθηλώθηκαν αμφότερα από βλάβες.
Η εικόνα διάλυσης στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις εξηγούν και τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ πώς η Γερμανία δεν έχει καμιά πρόθεση να προκαλέσει καθ' οιονδήποτε τρόπο στρατιωτικά τη Ρωσία λόγω των ενεργειών στην Ουκρανία για τις οποίες την κατηγορούν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και άλλες δυνάμεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πηδηξτεν μερκελ σαμαροβινεζελο και τα εξοδα δικα μας

Ανώνυμος είπε...

θα παει ο μπουμπουκος να τους σωσει ως γνησιος ταγματασφαλιτης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...