Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Eκλασε το χοντροβούβαλο και έσπασε το παρμπρίζ του Εμπραέρ.



Μία πολύ σοβαρή βλάβη στο τζάμι του πιλοτηρίου του Εμπραέρ που μετέφερε τον Ευάγγελο Βενιζέλο από την Άγκυρα στο Μιλάνο ήταν η αιτία ...
για την επείγουσα αναγκαστική προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Λίγο πριν τις 10.30 το πρωί και ενώ το VIP αεροσκάφος πετούσε πάνω απ' τη Θάσο, οι πιλότοι του Εμπραέρ ανέφεραν βλάβη και ζήτησαν άδεια για να προσγειωθούν εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Κατά πληροφορίες, παρουσιάστηκε πολύ σοβαρή βλάβη στο τζάμι του πιλοτηρίου. Συγκεκριμένα, όπως βλέπετε στη φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr, «άνοιξε» το τζάμι μπροστά από τη θέση του συγκυβερνήτη. Μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα στους επιβάτες του κυβερνητικού αεροσκάφους προς στιγμή επικράτησε πανικός. Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έδωσαν οδηγίες σε όλους τους επιβαίνοντες να προσδεθούν και λειτούργησαν με ψυχραιμία και επαγγελματισμό ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες έκτακτης ανάγκης. Ο Βενιζέλος πέταξε τελικά στο Μιλάνο από τη Θεσσαλονίκη με έτερο VIP αεροσκάφος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 11 το δεύτερο αεροσκάφος τύπου Εμπραέρ από το Σμήνος Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας με προορισμό της Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραλάβει τον υπουργό των Εξωτερικών και τους διπλωμάτες που τον συνοδεύουν ώστε να πάνε στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...