Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Αυτά είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που έχουν αρπάξει οι δικοί μας.



Γιατί νομίζετε ότι κάνουν όλα τα χατίρια της Μέρκελ. Τον …μισό προϋπολογισμό έχουν …εξάγει σε οικονομικούς παραδείσους. Όταν παίρνουν 10% μίζα από τα πάντα, βάλτε το επί σαράντα χρόνια να δείτε τι έγινε.  .
Τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία με το ποσό των 800 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να διατηρεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφορίες της Γερμανίας (BND), η οποία για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία φέρεται να έχει καταβάλει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κρατούν σιωπή στο θέμα των δραστηριοτήτων των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών που υπέκλεπτε την Τουρκία από το 1976.
«Η γερμανική υπηρεσία πληφοροριών (BND) υπέκλεπτε την Τουρκία και κανείς δεν λέει μία λέξη. Είναι λόγω των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία;» ρώτησε δημόσια ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσνάρογλου.
Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος – CHP, Χαλούκ Κοτς, πρόσθεσε τις σκέψεις του στο θέμα: «Στα αρχεία του Wikileaks αναφέρεται ότι ο Ερντογάν έχει οκτώ λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες. Ο Kaşif Kazanoğlu ανέφερε το ίδιο στα απομνημονεύματά του. «Μήπως η γερμανική BND το ανακάλυψε και αυτό;»
Ο Kaşif Kazanoğlu ήταν ανώτερος διευθυντής στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MİT), μέχρι που φυλακίσθηκε για διοχέτευση πληροφοριών στον Τύπο, σχετικά με τη δίκη Εργκένεκον.
Πέθανε κατηγορούμενος στη φυλακή, ενώ η δίκη του εκκρεμεί. Στις επιστολές του προς την Aydinlik Gazete, ο Καζάνογλου ισχυρίσθηκε ότι ο Ερντογάν είχε περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ σε ελβετικές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...