Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Όταν μιλά ο… Χαρδούβελης, οι… δικαστές να κάθονται… κλαρίνο.



Ο κυβερνητικός κυνισμός και η αμετροέπεια είναι φαινόμενα που πλέον δεν εκπλήσσουν κανέναν. Όμως χθες Δευτέρα ο διορισμένος από τους γερμανούς Χαρδούβελης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, δηλώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι αδιαφορεί αφού έχει τις πλάτες των δανειστών  για τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της , σε σχέση με την ασκούμενη εξωκοινούμενη δήθεν κυβερνητική πολιτική και τα δημοσιονομικά μέτρα που κατά καιρούς λαμβάνονται. Μόνο ότι δεν θα τους καταργήσει δεν είπε.
Η απίστευτα αντισυνταγματική  δήλωση του αντικαταστάτη του έτερου δολοφόνου της χώρας Στουρνάρα έγινε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι πολιτικοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν για τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία και πρόσθεσε κυνικά ότι: "η Δικαιοσύνη έχει λόγο για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική"….. Να καθίσουν καλά μην βάλω την …Μέρκελ να τους…. τιμωρήσει. Δηλαδή στην καθομιλουμένη σας γράφω στους όρχεις μου, εσάς και τις αποφάσεις σας.  
Ο υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι από τις δικαστικές αποφάσεις ασκούνται πιέσεις στα δημόσια οικονομικά και επί της ουσίας άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, πράγμα το οποίο πάντως έχει ξανακάνει με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, εν αναμονή και της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ερμηνεία των συγκεκριμένων αποφάσεων. ….Ότι δηλαδή κάνει μία χούντα.
Σχολιάζοντας το μείζον ζήτημα των "κόκκινων" δανείων, υποστήριξε ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλοι και να μην επιμείνουν σώνει και καλά να κρατήσουν την επιχείρησή τους ….αλλά να την πουλήσουν στις επελάυνουσες πολυεθνικές για να υπάρξει και… ισορροπία, που θα βοηθήσει συνολικά τα κοράκια.. Εξάλλου θα φροντίσει να μπουν επιπλέον κάδοι απορριμμάτων για τους νεόπτωχους.
Ο Γίκας Χαρδούβελης δήλωσε τέλος οπαδός των μνημονίων, διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους του ΣΕΒ ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις. "Ακόμη κι αν το Δεκέμβριο τελειώσουν τα Μνημόνια, δεν μπορούμε να ξαναπάμε στα παλιά" ….αλλά σε.... νέα.
Αυτά μου είπε ο αφέντης Σημίτης να σας πω .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...