Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Έτσι τιμά η Ελλάδα τους Ήρωες της.



Η τουρκική εισβολή του 1974 στη Κύπρο, 40 χρόνια μετά συνεχίζει να αποτελεί στίγμα της νεότερης ιστορίας μας. Ο ελληνισμός υπέστη μια από τις χειρότερες στρατιωτικές και πολιτικές ήττες και πλήρωσε το τίμημα της επτάχρονης χούντας που άφησε τη Κύπρο βορά στις ορέξεις του «Αττίλα».
Μέσα στο σκοτάδι της απώλειας της μισής Κύπρου, η σκόνη της ιστορίας κάλυψε μορφές που αποτέλεσαν πρότυπα αυταπάρνησης και ηρωισμού. Μια από αυτές ήταν ο καταδρομέας Μανώλης Μπικάκης από τη Κρήτη. Γεννημένος το 1954 στο χωριό Ασή Γωνιά μεταξύ Χανίων και Ρεθύμνου, το 1974 υπηρετούσε στη Α’ Μοίρα Καταδρομών  στο Μάλεμε.


Η Μοίρα ήταν αυτή που κλήθηκε να επιβιβαστεί στα ιπτάμενα φέρετρα Noratlas και να πραγματοποιήσει μια από τις πιο παράτολμες επιχειρήσεις όλων των εποχών  στη Κύπρο.
Ανάμεσα στους καταδρομείς και ο προσφάτως ανακαλυφθείς ήρωας που σχεδόν μόνος του έκανε …μεγαλύτερη ζημία στους τούρκους από όση όλοι οι άλλοι καταδρομείς ..
Παρά το ότι ο διοικητής του υπέβαλε αναφορά για να παρασημοφορηθεί, το ελληνικό κράτος όπως μπορείτε να δείτε ουδέποτε τον τίμησε. Οι στρατηγοί τον άφησαν να ξεχαστεί όπως ξεχάστηκε και η ηρωική του προσφορά στη Κύπρο.

Το καλύτερο της υπόθεσης είναι ότι την αναφορά την υπογράφει όπως βλέπετε ο μετέπειτα έρποντας, γλύφοντας ,και αλλάζοντας δακτυλίδια εξουσίας μέχρι που έφτασε στο ανώτατο αξίωμα…. στρατηγός ΝΤΟΥΒΑΣ.

Είναι και ο μοναδικός από τους έχοντας την ρετσινιά ως «χουντικοί αξιωματικοί» της Α΄ μοίρας καταδρομών, που έφτασε τόσο ψηλά .Τους άλλους τους έφαγε το σκοτάδι. Για να μην μιλήσουμε για τους υπαξιωματικούς και καταδρομείς. Αυτοί για το επίσημο κράτος, δεν… υπάρχουν .  





Δείτε και αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...