Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Με Σπυρακη .Καιλη ,Κουνεβα, και Βοζεμπερκ Θα σκίσουμε στην Ευρώπη



Οι κατωθι εκλέγησαν ευρωβουλευτές. :
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γεώργιος Κατρούγκαλος, Κων. Χρυσόγονος.
Από τη ΝΔ, οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος.
Από τη Χρυσή Αυγή, οι Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης, Γεώργιος Επιτήδειος
Από την Ελιά, οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή
Από το Ποτάμι, οι Γεώργιος Γραμματικάκης και Μιλτιάδης Κύρκος
Από το ΚΚΕ, οι Κων. Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Νότης Μαριάς
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μανώλης Γλέζος συγκεντρώνει περισσότερους από 45.000 σταυρούς, μακράν περισσότερους από κάθε άλλο υποψήφιο όλων των κομμάτων.

Ποιες, είναι, ωστόσο, οι απολαβές ενός ευρωβουλευτή σήμερα.

Ο μηνιαίος μισθός, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η «Καθημερινή», ανέρχεται σε 7.807,12 ευρώ και καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό του Ευρωκοινοβουλίου. Οι καθαρές αποδοχές, μετά την αφαίρεση της φορολογικής παρακράτησης της Ε.Ε., είναι 6.083,91 ευρώ.

Εκτός του μισθού ο ευρωβουλευτής λαμβάνει ημερήσια αποζημίωση («αποζημίωση διαμονής»), ύψους 298 ευρώ για κάθε ημέρα που ασκεί τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, εφόσον υπογράψει στην κατάσταση παρόντων. Το ποσό αυτό προορίζεται για να καλύψει στέγη, γεύματα και άλλες συναφείς δαπάνες. Εάν οι βουλευτές απουσιάζουν από τις μισές ονομαστικές ψηφοφορίες, η αποζημίωση μειώνεται στο ήμισυ.

Για συνεδριάσεις εκτός της Ε.Ε., η αποζημίωση ανέρχεται σε 149 ευρώ (και πάλι εφόσον υπογράψει ο βουλευτής στην κατάσταση παρόντων) με επιπλέον επιστροφή του κόστους διαμονής. Προσθέστε σε αυτά την αποζημίωση γενικών εξόδων, ύψους 4.202 ευρώ μηνιαίως, η οποία αποσκοπεί στην κάλυψη εξόδων όπως η μίσθωση γραφείων και το κόστος διαχείρισης, τηλεφωνικά και ταχυδρομικά τέλη, υπολογιστές και τηλεφωνικές συσκευές.

Η αποζημίωση μειώνεται κατά το ήμισυ για τους βουλευτές που απουσιάζουν αδικαιολόγητα τις μισές τουλάχιστον ημέρες των συνόδων της Ολομέλειας. Ας σημειωθεί πως το Κοινοβούλιο παρέχει στους βουλευτές εξοπλισμένα γραφεία τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Στρασβούργο.

Βεβαίως, τα αεροπορικά εισιτήρια από και προς την Ευρωβουλή είναι εξασφαλισμένα, μαζί με τα εισιτήρια για 24 ταξίδια τον χρόνο εντός της χώρας εκλογής και για αρκετά εκτός (μέχρι ποσού 4.148 ευρώ ετησίως).

Εκτός από όλα αυτά, ο ευρωβουλευτής μπορεί να αξιοποιήσει μηνιαίως ποσό 19.364 ευρώ για απασχόληση προσωπικού και εκπόνηση μελετών, ωστόσο, το ποσό αυτό δεν διατίθεται απευθείας στον ευρωβουλευτή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ.
ΚΑΙΛΗ, ΚΥΡΤΣΟΣ, ΜΑΡΙΑΣ, ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ, ΒΑΝ ΜΠΑΣΤΕΝ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ, ΣΠΥΡΑΚΗ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΝΕΒΑ, ΤΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ, ΚΑΙ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ Ο ΓΛΕΖΟΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...