Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Μεταστροφή Τσίπρα προς τον …Ρωσο-αγγλικό άξονα;



Για αυτό πέφτει χαμηλά ο Καμμένος, και …εξαφανίστηκε ο Καρατζαφέρης;
Έναν απρόσμενο σύμβουλο βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσωπο του Άγγλου σερ Βασίλειου Μαρκεζίνη, γιού του πολιτικού Σπύρου Μαρκεζίνη, ο οποίος του συνέστησε να πραγματοποιήσει το ταξίδι στη Μόσχα και να κάνει άνοιγμα στη ρωσική πλευρά, όπως πληροφορεί το iefimerida.gr.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνώρισε τον σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη μέσω του νέου διπλωματικού του συμβούλου πρέσβη Γεώργιου Αϋφαντή, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με ένα πρόσωπο το οποίο έχει υψηλές γνωριμίες και συγκεκριμένες πεποιθήσεις.
Ο κ. Μαρκεζίνης συμβούλευσε τον κ. Τσίπρα να πραγματοποιήσει το ταξίδι στη Μόσχα, σε μια εποχή που οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ιδιαίτερα τεταμένες και να κάνει έτσι τη διαφορά στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους ευρωπαίους ηγέτες.
Αρχικά, η πρόθεση του κ. Τσίπρα ήταν να συναντηθεί στη Μόσχα με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό, χωρίς ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αναβάλλει το ταξίδι του.
H επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα είναι υψηλού ρίσκου την ώρα που μαίνεται η διαμάχη ευρωπαίων και ΗΠΑ με τη ρωσική πλευρά, μετά την εμφύλια σύρραξη στην Ουκρανία και το αποσχιστικό δημοψήφισμα στα ανατολικά της χώρας.
Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί αυτή την επίσκεψη δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, τον βάζει στο μικροσκόπιο των ευρωπαίων ηγετών οι οποίοι θα επιχειρήσουν να κατανοήσουν τον συμβολισμό και τις προεκτάσεις της. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με αξιώσεις την εκλογική επικράτηση από τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προσεχείς εκλογές προβληματίζει ακόμη περισσότερο τους Ευρωπαίους για τις κινήσεις του.

 Η χρονική στιγμή που επιλέγει ο Τσίπρας να επισκεφθεί τη Ρωσία, αλλά και το γεγονός πως μετά τον εξαφανισμένο πολιτικά Κώστα Καραμανλή, όλοι οι μετέπειτα πρωθυπουργοί αθέτησαν όλες τους τις υποσχέσεις τους απέναντι στο Κρεμλίνο, δίνουν και κυρίως αυξάνουν τις προσδοκίες της Μόσχας για το «ξαναζέσταμα» που μπορεί να επιφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στις ελληνορωσικές σχέσεις σε περίπτωση που στις βουλευτικές εκλογές εκλεγεί πρωθυπουργός.

Δεν έχουν περάσει παρά τρία περίπου χρόνια από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε γίνει δεκτός από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε εκείνη τη συνάντηση η ρωσική πλευρά είχε μείνει ικανοποιημένη καθώς πίστεψε πως μια σειρά από κοινά προγράμματα, που, ύστερα από την άνοδο στην εξουσία του Γιώργου Παπανδρέου, είχαν παγώσει, όπως για παράδειγμα οι αγωγοί Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και South Stream, η εξοπλιστική συνεργασία και αρκετά άλλα σημαντικά, θα προχωρούσαν αλλά…..
Ως "σημαντικό φίλο της Ρωσίας" καλωσόρισε τον Αλέξη Τσίπρα στην Άνω Βουλή η κ. Βαλεντίνα Ματβιένκο, που, ούσα πρόεδρος του Σώματος, κατέχει την τρίτη θέση στην ρωσική κρατική ιεραρχία, μετά τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τον πρωθυπουργό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Β. Ματβιένκο την περίοδο αυτή δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Ευρώπη, λόγω των κυρώσεων που η Ε.Ε. έχει επιβάλει σε αυτήν και άλλους Ρώσους αξιωματούχους. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ζήτημα ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να διευρυνθεί άλλο προς ανατολάς, στην Ουκρανία δηλαδή, υπονοώντας ότι αυτή θα έπρεπε να είναι και η στάση της χώρας μας. Και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν, τέλος, στις αναξιοποίητες ακόμη, πλευρές συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, στην οικονομία και την ενέργεια.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΟΝΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ...ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ . Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΟ-ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΟΥ . ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟ-ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΩΝ . ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ .....

Ανώνυμος είπε...

Γιατί οι Ρώσοι δεν τα εχουν καλά με το...σιωνιστικό ιερατείο;

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΑ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΩΡΑ ........
ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΦΟΡΤ ΜΗΝΤ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...