Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Aρχισε ο εμφύλιος



H "Ανεξάρτητη Δημοκρατία του Ντονέτσκ" ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η Ουκρανία βρίσκεται επίσημα  εμφύλιο πόλεμο. Ήδη δόθηκε εντολή στον "Λαϊκό Στρατό του Ντονέτσκ" (DNI) να προχωρήσει σε γενική κινητοποίηση και σε επιστράτευση κάθε εθελοντή που μπορεί να φέρει όπλο και να το χρησιμοποιήσει.

Στο μεταξύ στο Σλαβιάνσκ τα τεθωρακισμένα οχήματα των ουκρανών αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν εκτός της πόλης. Σε όλα τα οδοφράγματα οι κάτοικοι καίνε λάστιχα, για να εμποδίσουν τους Ουκρανούς στρατιώτες να έχουν ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει.

Πυροβολισμούς και συγκρούσεις μεταξύ φιλορωσικών δυνάμεων άμυνας και άγνωστων ενόπλων στο Σλαβιάνσκ αναφέρει το Russia Today - Στα πρόθυρα του εμφυλίου η χώρα
 Τη στιγμή που σφοδρές ένοπλες συγκρούσεις μαίνονται στο Σλαβιάνσκ, ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε δηλώσεις που έκανε χαρακτήρισε ως «έγκλημα» τη χρήση βίας κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην ανατολική Ουκρανία και προειδοποίησε με «αυστηρές συνέπειες» σε περίπτωση που ο στρατός έχει στραφεί κατά του λαού.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένοπλοι, αγνώστων στοιχείων, επιχείρησαν να περάσουν σημείο ελέγχου της πόλης που ελέγχεται από της δυνάμεις «άμυνας της πόλης».
Στη συνέχεια ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις σε διάφορα σημεία, ενώ ουκρανικά άρματα μάχης εμφανίστηκαν και επιχειρούν να εισβάλλουν στην πόλη.
Το Σλαβιάνσκ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, αναφέρει το RT, ενώ οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να μην κυκλοφορούν για την ασφάλειά τους.
Σύμφωνα με αναφορές υπάρχουν τουλάχιστον 5 νεκροί, από την επιχείρηση «κατά της τρομοκρατίας», όπως την έχουν βαφτίσει οι κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...