Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Τι θα δικάσετε τον ανιψιό του… Παπούλια; Tρίχες. Το απαγορεύει η ..οικογενειοκρατία.



Για το κακούργημα  της απιστίας σχετικά με την υπόθεση της  κάρτας υγείας των ποδοσφαιριστών που φέρονται να ζημίωσαν το δημόσιο με πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ, θα κληθούν να λογοδοτήσουν τρείς κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες που διατέλεσαν πρόεδροι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).

Ο οικονομικός  εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου  παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης η οποία αφορά τον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, τους πρώην πρόεδρους  Βασίλη Γκαγκάτση και Σοφοκλής Πιλάβιο, τον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο και νυν σύμβουλο της ομοσπονδίας Γιάννη Οικονομίδη και 23 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας που συμμετείχαν στις επίμαχες συνεδριάσεις κατά τις οποίες ελήφθησαν οι αποφάσεις για την κάρτα υγείας.

Η υπόθεση αφορά συμβάσεις της ΕΠΟ με δυο εταιρίες που ανέλαβαν να πραγματοποιούν ιατρικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές έναντι υψηλού αντιτίμου. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που διενήργησε η επίκουρη εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Αγγελική Κουρινιώτη, ενώ έπρεπε να πραγματοποιηθούν 1,5 εκατ. μετρήσεις τελικά έγιναν μόλις 15.530.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ εντοπίστηκαν οι επίμαχες συμβάσεις. Η πρώτη σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 22/9/2005 μεταξύ της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της εταιρείας OPEDEK A.E και προέβλεπε τη δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς σε όλη τη χώρα καθώς και τουλάχιστον 250.000 μετρήσεις σε αθλητές.

Προηγουμένως η ΕΠΟ είχε επιχορηγηθεί από την ΟΥΕΦΑ με 1 εκατομμύριο ευρώ για αυτό ακριβώς το σκοπό. Η εταιρεία όμως με την οποία υπογράφηκε η σύμβαση απορροφήθηκε και η σύμβαση παρέμεινε σε ισχύ με την εταιρία PC SYSTEMS, ενώ υπογράφηκε καινούργια σύμβαση στις 19/2/2010 για την αξιόπιστη μεταφορά βιολογικών δειγμάτων των αθλητών και την διενέργεια ειδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα όμως για την περίοδο 2006-2011 η ΕΠΟ πλήρωσε 9,7 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 1,5 εκατομμύριο μετρήσεις, όμως στην πραγματικότητα αυτές οι μετρήσεις δεν έγιναν ποτέ.




Εάν ασχολούνταν με τις εταιρίες που έχει κάνει ο Γκαγκάτσης με διαφόρους επαρχιακούς αυτοδιηκητικους και μη παράγοντες τότε θα λέγαμε ότι ..βγαίνει ..λαγός. 

Μπορείτε να δείτε εδώ τι εχει κατα καιρούς  αναφερθεί

Εμείς τον έχουμε εγκαλέσει για πολλά επανειλημμένως όπως μπορείτε να δείτε εδώ Από τον αρχινονό-δήμαρχο ΚΟΥΡΑΚΗ τι να περιμένουν οι πολίτες εκτός από… ρεμούλα; .
και εδω


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...