Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Eλλάς ..Ελλάς... τι θα γίνει φίλε μου μ΄εμας.








Σε κραυγαλέα απόδειξη ότι είμαστε χώρα μειωμένης κυριαρχίας με μία κυβέρνηση που κινείται μεταξύ φοβικής και μειοδοτικής συμπεριφοράς ακόμα και σε ότι αφορά την εθνική άμυνα, εξελίχθηκε η συμμετοχή των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-300PMU1 στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Μια συμμετοχή που "κόπηκε" την τελευταία στιγμή με παρέμβαση "πέραν του Ατλαντικού" στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ενώ τα συστήματα είχαν μεταφερθεί από την Κρήτη (αλλά δεν είχαν συμμετάσχει στην δοκιμαστική παρέλαση που είχε γίνει στο Τατόϊ λέει η Πολεμική Αεροπορία, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πληροφορίες για το αντίθετο).
Απογοητεύοντας αυτές τις δεκάδες πολιτών που "κρυφοκοιτούσαν" από απόσταση την prive κυβερνητική παρέλαση.
Ο λόγος: Η ουκρανική κρίση και η ανάγκη να μην προβληθεί μιας τέτοιας επιχειρησιακής αξίας οπλικό σύστημα από μια χώρα του ΝΑΤΟ στην δεδομένη χρονική συγκυρία!

"Η απόφαση ήταν καθαρά πολιτική" μεταδίδεται από τα Επιτελεία και εδώ θα πρέπει να απαντήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος.

Εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν για τη διαθεσιμότητα, κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη (Vids+Pics)
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν μπροστά και τους σταμάτησαν με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες από τη μεριά των διαδηλωτών. Τελικά, οι διαδηλωτές διαλύθηκαν και κατευθύνονται πεζοί προς τον Λευκό Πύργο.
Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της παρέλασης, δύο κλούβες των ΜΑΤ έκλεισαν τον δρόμο για να μην μπορεί να πλησιάσει το κοινό.
Στην προσαγωγή ενός ατόμου προχώρησαν άνδρες της Αστυνομίας κατά την διάρκεια της παρέλασης στο Αγρίνιο.
Ο 56χρονος άνδρας κινήθηκε προς την εξέδρα των επισήμων και τους μούντζωσε πέντε φορές (!) , ενώ κατά την αποχώρησή του ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Μέγαρο.
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της παρέλασης στην Καλαμάτα, όταν  μέλη της ΟΛΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχείρησαν να διαμαρτυρούν κάνοντας πορεία, με τα ΜΑΤ να τους εμποδίζουν.
 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ζητούσε από την Αστυνομία να φύγει από μπροστά τους, κάτι που τελικά δεν έγινε και ξεκίνησαν οι μάχες σώμα με σώμα.
Στο σημείο έφθασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.
Τελικά οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισχωρήσουν αφού η παρέλαση είχε τελειώσει και οι επίσημοι είχαν αποχωρήσει, ενώ υπήρξαν λογομαχίες όταν η πορεία συναντήθηκε με άτομα της ακροδεξιάς.









Βίντεο:Κραυγή απόγνωσης ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση του Ηρακλείου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...