Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Κυρία Γιαταγάνα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ….να πας να... πλύνεις κάνα πιάτο.



Εμείς δημοσιεύουμε τις επιστολές σου, αλλά αυτό είναι αντικομματικό για… σένα . Η εσωτερική αλληλογραφία δεν δίνετε ποτέ στην δημοσιότητα εκτός εάν υπάρχουν εθνικοί λόγοι. Αλλοίμονο εάν το έπρατταν όλοι. Τότε όλα θα ήταν στο… μιλητό. Και στο λένε κάποιοι που έχουν φάει την πολιτική στην μάπα, για τα καλά , και γνωρίζουν πως λειτουργούν όλα τα κόμματα.  Μπορεί να είσαι εξαίρετη κυρία, αλλά όχι πολιτικός. Εξάλλου η ίδια αποδέχεσαι ότι… στην πρότασή μου αυτή έλαβα 23 θετικές απαντήσεις, δηλαδή δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό .τι ήθελες λοιπόν να γίνει το δικό σου …αντικαταστατικό; Όσο για το πειθαρχικό; Ξέρεις πόσες επιστολές λαμβάνει από διάφορους ένα πειθαρχικό; Εμείς ξέρουμε. Θα έπρεπε να συνεδριάζει μέρα –νύχτα. Και προς άρση παρεξηγήσεως ούτε είχαμε, ούτε έχουμε, αλλά ούτε και θέλουμε νταλαβέρια με τους ΑΝΕΛ.     


Τα γραπτά μένουν

Επειδή μέσα στο κόμμα ενεργούσα πάντοτε ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ και πάντα για το συμφέρον του Κινήματος, έστειλα  δύο επιστολές στις 22 Φεβρουαρίου 2014 και στις 14 Μαρτίου 2014, προς τον Πρόεδρο του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ και προς όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ζητώντας έναν ευρύτερο πολιτικό διάλογο για το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών και τηρώντας το Καταστατικό και τις αρχές της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Κόμματος.
Τις επιστολές αυτές έστειλα αυστηρά στις ηλεκτρονικές  διευθύνσεις των  ως  άνω προσώπων  και δεν τις κοινοποίησα   στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το περιεχόμενο των επιστολών μου παρατίθεται αυτούσιο κατωτέρω. Μέχρι σήμερα, απάντηση δεν έλαβα. Scripta manent



1η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

22-2-2014
ΠΡΟΤΑΣΗ

          Σεβόμενη τις ιδρυτικές αρχές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και θέλοντας να έχω τη δυνατότητα «να κοιτάω στα μάτια» όλους  όσοι,  με την ψήφο των, αποδεχόμενοι αυτές τις αρχές, με έστειλαν εκπρόσωπό τους στη Βουλή αλλά και με την μη κοινοβουλευτική, πολιτική ιδιότητά μου,  δηλώνω ότι:
          Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η αντίσταση στη μνημονιακή πολιτική, η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, είναι πατριωτικό καθήκον όλων των Ελλήνων.
          Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη, μία Ευρώπη των λαών, αποτελούμενη από κυρίαρχα κράτη, ισότιμα στην εταιρική ένωση. Λέω ΟΧΙ στην γερμανοκρατούμενη Ευρώπη των τραπεζιτών και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
          Το Κίνημά μας είναι Αντιμνημονιακό, Πατριωτικό, Αντιφεντεραλιστικό και εκφράζει απόλυτα τα πιστεύω μου.
          Το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι αναγκαίο να χρίζει ή να στηρίζει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, πρόσωπα , αντιπροσωπευτικά της ταυτότητάς του, συμβατά με τον εθνικό και πολιτικό αγώνα που διεξάγουμε. Αυτός είναι ο δρόμος για την συσπείρωση των  αντιμνημονιακών-πατριωτικών δυνάμεων και για την ευρύτερη συνειδητοποίηση του Λαού  ενάντια  στην αποσυντιθέμενη μνημονιακή συγκυβέρνηση.    
Μετά τις εκδιδόμενες αποφάσεις  ορισμένων Συντονιστικών Επιτροπών της Μακεδονίας υπέρ, της  υποψηφιότητας του κ. Τζιτζικώστα, του οποίου η εκπεφρασμένη πολιτική λόγων και έργων  του, αντίκειται στις αρχές, στις αξίες και στους πολιτικούς στόχους του Κινήματός, πολιτική την οποία δεν έχει δημόσια αποσύρει, έγινα αποδέκτης σφοδρών αντιδράσεων από στελέχη μας, από μέλη μας, από απλούς ψηφοφόρους των  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Μακεδονία και όχι μόνο, από απλούς έλληνες πολίτες.

Κατόπιν τούτων, προτείνω την έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου μας, μέλος του οποίου είμαι,  στις αρμοδιότητες του οποίου εμπίπτουν όλα τα ζητήματα πολιτικής του Κινήματος, καθώς και η διαμόρφωση της πολιτικής του Κινήματος, βάση των αποφάσεων του Συνεδρίου και των επιταγών της πολιτικής επικαιρότητας. Δεδομένου ότι το θέμα των υποψηφίων Περιφερειαρχών μας, έχει αναχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα, μεταξύ των μελών και των ψηφοφόρων της βάσης του Κινήματός μας, όχι μόνο τοπικά αλλά και ανά την επικράτεια, θεωρώ αναγκαία την άμεση, έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου μας.

Παρακαλώ τα λοιπά  μέλη του Εθνικού Συμβουλίου προς τα οποία διαβιβάζεται η παρούσα πρόταση μου, να μου απαντήσουν (με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)  άμεσα, αν συμφωνούν ή όχι, προκειμένου να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός του ¼ του συνόλου των μελών του Ε.Σ. που προβλέπεται από το καταστατικό μας προκειμένου  να καταθέσουμε το  αίτημα  έκτακτης σύγκλισης  Ε.Σ.


Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς

Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα


Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου
και της  Εκτελεστικής Επιτροπής
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ


14-3-2014

Κύριε Πρόεδρε,



Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο εστάλη προς όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου στις 22/2/2014, έχω προτείνει την έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίσουμε για τη στρατηγική μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στην πρότασή μου αυτή έλαβα 23 θετικές απαντήσεις, δηλαδή δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο, σύμφωνα με το καταστατικό μας, αριθμό, του ¼ των μελών του Ε.Σ., ώστε να συγκληθεί έκτακτο Ε.Σ.


Επειδή, μέσα από τις θετικές απαντήσεις που έλαβα από τα μέλη του Ε.Σ., που προέρχονται από όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας, προκύπτει έντονος προβληματισμός σχετικά με την πορεία του Κινήματός μας.
                   Επειδή αφουγκράζομαι τον έντονο προβληματισμό και τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων μας στην Κεντρική Μακεδονία.
          Επειδή, δεν υπάρχει πλέον χρόνος, γιατί καταρτίζονται παντού ψηφοδέλτια.
          Επειδή, με σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν επιλύονται τα σοβαρά προβλήματα, αλλά πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, αναπτύσσοντας τα επιχειρήματά του, μέσα στα αρμόδια όργανα, όπως αυτά ορίζονται από το καταστατικό.
          Επειδή, υφιστάμεθα ως Κίνημα μεγάλη ζημιά με την παραφιλολογία που αναπτύσσεται στο διαδίκτυο σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές.
Επειδή, βάσει καταστατικού, έχεις τη δυνατότητα, εσύ ο ίδιος, να συγκαλέσεις τακτικό πλέον  Εθνικό Συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί η στρατηγική μας, τόσο για τις αυτοδιοικητικές όσο και για τις ευρωεκλογές.

          Σε καλώ να συγκαλέσεις άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο,  σε τακτική συνεδρίαση, γιατί πλέον δεν υπάρχει χρόνος. Οι εκλογές πλησιάζουν και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αποξενωθούμε εντελώς από τη βάση μας. Μία βάση που πίστεψε στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη και έδωσε σε ένα νεοσύστατο Αντιμνημονιακό Κίνημα το ποσοστό του 10.6% στις εκλογές του Μαΐου του 2012.

         
          Τέλος, σου δηλώνω ότι παραιτούμαι από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, στην οποία εκλέχτηκα από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, διαμαρτυρόμενη για τη δυσλειτουργία αυτού του οργάνου καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετώπισα από την πρώτη στιγμή ως υπεύθυνη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μιας περιοχής που αντιμετωπίζει φλέγοντα ζητήματα. Τα προβλήματα αυτά στα γνωστοποίησα με οκτασέλιδη αναφορά μου, από τις 31 Ιουλίου 2013 και τα κοινοποίησα στον Γραμματέα του Ε.Σ. και στην επιτροπή δεοντολογίας και ουδεμία απάντηση έλαβα.

Η παρούσα κοινοποιείται σε όλα τα μέλη του Ε.Σ., τα οποία καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πορεία του Κινήματος.


Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ καλά στα σούρνει το ixnos κυρία Γιαταγάνα που από ότι δείχνει γνωρίζει καλά πως λειτουργούν οι κομματικοί μηχανισμοί. Το κόμμα το πέρασες για τσιφλίκι σου και ήθελες να γίνετε το δικό σου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...