Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Δεν γαμιόσαστε ομαδικώς ρε αποβράσματα να ησυχάσουμε.



Ο Γερμανοκοινούμενος Στουρνάρας, δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές μετά της ευρωεκλογές. Οι ρυθμίσεις για το γάλα, η συμφωνία με την τρόικα για τα φάρμακα, οι σαρωτικές αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των ταξί, αλλά και των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης, όπως επίσης και οι αλλαγές στον έλεγχο των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που έρχονται με το νομοσχέδιο - «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών είναι προαπαιτούμενα της τρόικας, προκειμένου να βγει η χώρα στις αγορές, να έρθει η ανάπτυξη, να μειωθεί η ανεργία κτλ.
 Το «κύμα» αντιδράσεων δεν προήλθε μόνο από τους επαγγελματίες, που από την πλευρά τους προειδοποιούν με κινητοποιήσεις και απεργίες διαρκείας. Αλλά και από τους βολευτές της δοτής κυβέρνησης, που ο ένας μετά τον άλλον δηλώνει πώς είτε θα καταψηφίσει το πολύκροτο πολυνομοσχέδιο, είτε θα παραιτηθεί εάν δεν γίνουν αλλαγές φοβούμενοι ότι θα φάνε πολύ μα πολύ ξύλο.  Και αφού τα μεγάλα «όπλα» (Στουρνάρας, Χατζηδάκης) δεν έπεισαν τους βουλευτές, ο κ. Στουρνάρας αποφάσισε εμμέσως πλην σαφώς να «εκβιάσει» και ταυτόχρονα να συσπειρώσει τους «γαλάζιους» και «πράσινους» αντάρτες, δίνοντας τους και άλλοθι . Το μήνυμα του κ. Στουρνάρα στους βουλευτές ήταν ότι η Ελλάδα βλέπει-πλέον-το φως στην άκρη του τούνελ και οι αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν, Στην περίπτωση, που οι αλλαγές δεν πραγματοποιηθούν, η χώρα μας δεν θα πάρει την επόμενη δόση, δεν θα βγει στις αγορές και θα πρέπει να πάρει νέα μέτρα. Πάντως, το μήνυμα του γερμανοτσολια Στουρνάρα δεν πρέπει να βρήκε αποδέκτες: Εκτός του ότι δεν κατάφερε ούτε να πείσει τις αγορές, λίγες ώρες αργότερα δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δήλωσαν πως θα καταψηφίσουν τις ρυθμίσεις για το γάλα, αν και εμείς έχουμε αμφιβολίες.
Ο ξεφτιλισμένος έχει αναλάβει ειλλημένες υποχρεώσεις στην Νεστλε την Ντανονε και άλλους «φαρμακοποιούς»  να πλημυρίσει την χώρα με γάλα εισαγωγής, και δεν επαρκούν οι 5 μέρες  για έρθει από το εξωτερικό και να διατεθεί στην αγορά το δηλητήριο των πολυεθνικών.  
Ο άλλος πούτσης Βουρτσης  υπουργός παραεργασίας  μας ενημερώνει ότι ετοιμάζεται να συμπεριλάβει στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας, την κατάργηση των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά, που ισοδυναμεί με μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 10% έως 30%, ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις της τρόικας.  Η συγκεκριμένη διάταξη είναι έτοιμη και απομένει να ρυθμιστούν λεπτομέρειες νομικού χαρακτήρα, για να προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μετατεθεί για να ενταχθεί στο νέο Μνημόνιο, αμέσως μετά τις εκλογές...

Η απόφαση του υπουργείου παραΕργασίας οδηγεί τη συντριπτική πλειονότητα των μισθών του ιδιωτικού τομέα στα όρια των κατώτατων αποδοχών, δηλαδή στα 586 ευρώ μεικτά (για νέους έως 25 ετών 511 ευρώ). Οσοι πληρώνονται με βάση τον κατώτατο μισθό όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), δηλαδή κατά βάση οι ανειδίκευτοι εργάτες, θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τη βίαιη κατάρρευση των μηνιαίων αποδοχών τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...