Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Όλα...μέλι γάλα… για το..γάλα



«Όλα...μέλι γάλα με την ψηφοφορία» διαβεβαιώνουν από το Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την αναδιατύπωση της επίμαχης ρύθμισης.

Στις επόμενες ώρες αναμένεται συνάντηση κυβερνητικών βουλευτών με τον (αρμόδιο) υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, μετά την οποία εκτιμάται ότι θα λήξει και επισήμως ο συναγερμός που κήρυξαν οι διαφωνούντες εν όψει της ψηφοφορίας της Κυριακής.

Στη νέα version συμφώνησαν ο κ.Χατζηδάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ.Τσαυτάρης κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, ενώ νωρίτερα σήμερα ήλθε το «οκέι» της τρόικας, αφού, όπως σημείωσε αρμόδιος παράγοντας, «η ρύθμιση δεν άλλαξε στην ουσία της». 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος αν και υφυπουργός δεν κλήθηκε σ΄αυτή τη συνάντηση, χαρακτήρισε σε δήλωσή του «κατ΄αρχήν θετική» την αναδιαμόρφωση της συμφωνίας, αν και έδειξε να επιμένει στην άποψη ότι «το γάλα ημέρας αποκτά νόημα εάν έχει διάρκεια ζωής έως πέντε ημέρες».
Οι πληροφορίες, πάντως, τον φέρουν να κλίνει προς την αποδοχή της... αναδιαμορφωμένης πρότασης,

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμμετοχή του υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη, του αναπληρωτή υπουργού Μάξιμου Χαρακόπουλου και ομάδας πανεπιστημιακών και επιστημόνων από τον ΕΛΟΓΑΚ και τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, για τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθαρίστηκε πως η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος λόγω και των συνθηκών παραγωγής/ διακίνησης στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις πέντε ημέρες.

Οριακά, δε, έχει περιθώριο αύξησης μιας ημέρας και αυτό αφού προηγουμένως συλλεχθούν τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...