Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Σωπάτε ρε παιδιά. Δεν υπάρχουν ..τοκογλύφοι στο …Ηράκλειο.



Είναι όλοι… εκτός… πόλης. Το κακό είναι ότι δεν φτάνουν οι φυλακές για να τους βάλουν ..όλους.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, η οποία όπως όλα δείχνουν συνδέεται με ένα βαθύ ξεκαθάρισμα της οικονομικής δραστηριότητας στο νησί.
Πρόκειται για την αποκάλυψη της δράσης κυκλώματος που συνδέεται με απάτες, εκβιασμούς, τοκογλυφίες, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και κάθε είδος παράνομης οικονομικής, κυρίως, δραστηριότητας.

Έξι πρόσωπα ... υπεράνω υποψίας έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν συλληφθεί, γνωστός δικηγόρος του Ηρακλείου, επιχειρηματίας και η σύζυγός του, ένας δημόσιος υπάλληλος, ένας επιχειρηματίας από τον Άγιο Νικόλαο και ένα ακόμη άτομο από τη Μεσαρά.

Αύριο το πρωί θα γίνει παρουσίαση της υπόθεσης.


Αποκαλύψεις-σοκ για τους πρωταγωνιστές
Πρωταγωνιστές φέρονται πρόσωπα «υπεράνω υποψίας» για τον πολύ κόσμο, αλλά «σεσημασμένα» για την ΕΛ.ΑΣ. και την Ομάδα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΓΑΔ Κρήτης, η οποία σχημάτισε κλοιό γύρω από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης εδώ και περίπου ένα χρόνο. Στο κουβάρι της υπόθεσης εμπλέκονται μεταξύ άλλων πρόσωπα όπως γνωστός μεγαλοδικηγόρος του Ηρακλείου, υπάλληλος της ΔΕΗ, στέλεχος μεταφορικής εταιρείας, ακόμη και μια γυναίκα. Το δε όνομα του δικηγόρου έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία καθώς πρόκειται για γνωστό νομικό του Ηρακλείου, που μάλιστα είχε και έντονη πολιτική και κοινωνική δράση.
Ο «παράγοντας» σε πρώτο πλάνο
Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο ρόλος ενός υπαλλήλου της ΔΕΗ ο οποίος ελάχιστα φαίνεται να έχει θητεύσει στην οργανική του θέση, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πολύπλευρη δραστηριότητα ως στέλεχος πολιτικών και βουλευτικών γραφείων εντός και εκτός Κρήτης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως το ίδιο πρόσωπο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε διάφορες δραστηριότητες στην Αττική, φέρεται να έχει περάσει ακόμη και το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου.
Σάρωσαν οι «κοριοί» το κύκλωμα
Η δράση τους έρχεται στο πλαίσιο μεθοδευμένης και συστηματικής έρευνας που έγινε με βάση της άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των άμεσα εμπλεκόμενων προσώπων και την ανάλυση όλου του πλέγματος των οικονομικών και άλλων συναλλαγών τους.
Έφοδοι από τα ξημερώματα
Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί πραγματοποιούν εφόδους από τα ξημερώματα σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο και Μεσαρά, στα σπίτια ατόμων που τοποθετούνται στο επίκεντρο των ερευνών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., η οποία βρίσκεται στο κατώφλι μιας υπόθεσης με απίστευτες αποκαλύψεις.
Στην Κρήτη κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας
Ήδη στην Κρήτη βρίσκονται και κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας που συνεπικουρούν τις ομάδες κρούσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης που υλοποίησαν το σχέδιο εντοπισμού και σύλληψης των ατόμων που φέρονται να πρωταγωνιστούν σε αυτή την υπόθεση. Οι προσαγωγές που έχουν γίνει χαρακτηρίζονται αθρόες, ωστόσο ο στενός πυρήνας της συμμορίας φαίνεται ολιγάριθμος.
Τις αστυνομικές δυνάμεις πλαισιώνουν τέσσερις εισαγγελείς υπό το συντονισμό του εισαγγελέα Εφετών κ. Νίκου Μαρκάκη.
Στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκε το κτίριο όπου στεγάζεται μεταφορική εταιρία-βιτρίνα καθώς και γειτονικά γραφεία στα οποία στεγαζόταν όπως φαίνεται το «στρατηγείο» της εγκληματικής οργάνωσης.



Το καλύτερο είναι ότι για να γλυτώσει το πολιτικό κόστος για τις τοκογλυφίες  ο Γιώργος Δεικτάκης προχώρησε σήμερα στη διακοπή της συνεργασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με το δικηγορικό γραφείο του Γιώργου Μερκουλίδη, η οποία δημοσιεύτηκε στη "Διαύγεια",
Δείτε την απόφαση του κ. Δεικτάκη όπως δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ πατώντας εδώ
 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και στο δημο να κοιταξουν.... υπαρχει ψωμι μπολικο

Ανώνυμος είπε...

Ο δημος ειναι το ...ΑΝΤΡΟ

Ανώνυμος είπε...

Κάτι μεγάλο..καρα..κατασκευαστες και μεγαλοκαταστηματάρχες θα τους τσιμπίσουν; Αμπα..αα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...