Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Πάλι φύσηξε ο αέρας και πήρε την σημαία. Μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν .Οι πράξεις είναι …ίδιες.



Kαμία απάντηση δεν υπήρξε από τα ….κοτέτσια για το χθεσινό φιάσκο της, προαναγγελθείσας αλλά μηδέποτε γενόμενης, παρέλασης των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-300PMU1 στο Σύνταγμα στην επέτειο της εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821. Μάλλον πρέπει πρώτα οι κότες να φάνε το καλαμπόκι που τους… έστειλε ο Ομπάμα.
Θα ήταν η πρώτη φορά που ένα τέτοιας επιχειρησιακής αξίας σύστημα θα παρέλαυνε  στην πλατεία Συντάγματος.
Φαίνεται ότι όμως ότι τελικά η απόφαση "κόντρα στον άνεμο" ο άνεμος "τους πήρε και τους σήκωσε" μόλις πληροφορήθηκαν οι Αμερικανοί ότι θα είχαμε μια εικόνα "Κόκκινης Πλατείας" μεσούσης της κρίσης στην Κριμαία μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας έβγαλαν φούσκες.  
Κι έδωσαν αυστηρή εντολή στους υποτακτικούς τους να μην παρελάσουν τα συστήματα.
Τα οποία όμως είχαν ήδη μεταφερθεί από την Κρήτη. Και όχι απλώς είχαν ήδη μεταφερθεί από την Κρήτη, αλλά είχαν συμμετάσχει και στην δοκιμαστική παρέλαση στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. Αδιάψευστος μάρτυς οι φωτογραφίες από την δοκιμαστική παρέλαση στο Τατόϊ.
Συνολικά δύο οχήματα με τούς χαρακτηριστικούς τετραπλούς εκτοξευτές, ένα όχημα διοίκησης και ένα όχημα ραντάρ. Μάλιστα είχαν βαφτεί για ειδικούς λόγους που κωλυόμεθα να αναφέρουμε, κόκκινοι οι κώνοι που βρίσκονται στο άνω μέρος των εκτοξευτή. Η δοκιμαστική παρέλαση πήγε θαυμάσια, όλοι οι αξιωματικοί και τα στελέχη της Μοίρας των S-300PMU1 ήταν τόσο υπερήφανοι που θα παρέλαυναν μπροστά στον ελληνικό λαό που τόσο λαχταρούσε να δει το υπέρτατο όπλο αντιαεροπορικής/αντιβαλλιστικής άμυνας που διαθέτει η χώρα, το καλύτερο ανάλογο σύστημα του ΝΑΤΟ. Όλα αυτά μέχρι που κτύπησε το τηλέφωνο στο υπουργικό γραφείο του Δ.Αβραμόπουλου (ή στο γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μ.Κωσταράκου, εδώ οι απόψεις διίστανται) από το γνωστό κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας (όχι πάντως από το Μέγαρο Μουσικής) όπου δόθηκε "άκυρο".
Έτσι απλά.
Όταν παίρνουν "Οι πέραν του Ατλαντικού " δεν χωρούν ούτε αντιλογίες ούτε διαπραγματεύσεις...
Τα κεφάλια των «πολέμαρχων» έσκυψαν που έμειναν  με τον..πύραυλο στο ..χέρι, και το επόμενο τηλεφώνημα ήταν στο Τατόϊ: "Άκυροι οι S-300, επιστρέφουν Κρήτη".


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αβραμόπουλος με την πράξη αυτή έδωσε διαπιστευτήρια γεςμεν στα αμερικανά για να βάλει σε… βάσεις το πολιτικό του μέλλον, ομως ατύχησε, διότι έχουν .. καβάτζα νεότερους ηλικιακά … εφιάλτες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...