Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Και τι έγινε δηλαδή; θα σπρώξει μερικά από κλεμμένα και καθάρισε. Γιατί δεν του έβαλαν..ισόβια; Επειδή δεν είναι… χρυσαυγίτης;



Μετά από πολύχρονη καθυστέρηση του ελληνικού δημοσίου να θέσει υπό το φως και την κρίση της δικαιοσύνης την υπόθεση των οφειλών προς το δημόσιο της εταιρείας «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ», εταιρείας του Δημητρίου Μελισσανίδη, νομίμου εκπροσώπου της, το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε, σήμερα, τον Δημήτριο Μελισσανίδη σε πέντε έτη φυλάκισης για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο. Στην ίδια ποινή καταδικάσθηκε και ο Ιωάννης Καρράς, διευθύνων σύμβουλος και επίσης εκκαθαριστής.
Τώρα το που θα καταλήξουν οι δικαστές στις επόμενες κρίσεις είναι άλλο θέμα .

Η υπόθεση αυτή, εκκινεί από τη δεκαετία του 1990 (1992 – 1995), όταν η εταιρεία και ο Δημήτριος Μελισσανίδης, κατηγορήθηκαν από το Ζ’ τελωνείο ότι διέθεσαν με τη μέθοδο των εικονικών εφοδιασμών επαγγελματικών – τουριστικών και αλιευτικών σκαφών πετρέλαιο κίνησης. Για την υπόθεση αυτή, κατασχέθηκαν επίσημα κα ανεπίσημα βιβλία και στοιχεία της εταιρείας από την ΥΠΕΔΑ. Η εταιρεία τέθηκε υπό εκκαθάριση το έτος 1995. Όμως, μόλις το έτος 2005 η αρμόδια Δ.Ο.Υ. εξέδωσε πράξεις επιβολής προστίμων !!!

Μετά από την εξαιρετική αργοπορία που επέδειξε το ελληνικό δημόσιο, μικρό μέρος της οφειλής παραγράφηκε, όπως έκρινε το Διοικητικό Πρωτοδικείο και για το μέρος αυτό της οφειλής, ο Δ. Μελισσανίδης και ο Ι. Καρράς απαλλάχθηκαν. Καταδικάσθηκαν για το μεγαλύτερο μέρος των χρεών.

Η υπόθεση της «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ» και του Δ. Μελισσανίδη είχε ξανα απασχολήσει τα ποινικά και διοικητικά δικαστήρια στο παρελθόν σχετικά με την κατηγορία της λαθρεμπορίας.
Πάτε καλά ρεεε .Ο άνθρωπος ξεκίνησε πριν τριάντα χρόνια με μια σχολή οδηγών και …δανεικό αυτοκίνητο στην Νίκαια  και έγινε κράτος. Μπορούν πολλοί να το καταφέρουν ; Ξέρετε με ποιον τα βάζετε;   

 

 Μελισσανίδης : Ο Πρόεδρος… που δεν είναι… Πρόεδρος.

 

Καλά… ρε μπας και είναι αφανείς συνεταίροι οι Σαμαράς-Μελισσανιδης;

 

Μόνο άμα σε λένε ….Μελισσανίδη ….καθαρίζεις από το δημόσιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...