Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Καβατζάρισε την λίστα δια ..ιδίαν χρήση;



Μπορεί να έφθασε στη Βουλή η λεγόμενη «λίστα Νικολούδη» με τα ονόματα των 413 προσώπων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, όμως όπως καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, το έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής δεν έφθασε ποτέ στα χέρια των βουλευτών καθώς το πήρε μαζί του και έφυγε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τάσος Νεράντζης.

Επικαλούμενη τους υπαλλήλους της Επιτροπής, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει ότι το έγγραφο έφτασε στη Βουλή την Πέμπτη ή το πρωί της Παρασκευής, αλλά ο κ. Νεράντζης αντί να το διανείμει στους βουλευτές το πήρε μαζί του και εξαφανίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που διώκονται ποινικά επειδή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες τους, περιλαμβάνονται έξι περιφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς επίσης 75 δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι
Ιδιαίτερα εντυπωσιακά, όμως, είναι και τα στοιχεία για το σύνολο των «βρόμικων» υποθέσεων που κλήθηκε να ερευνήσει η Αρχή για την αντιμετώπιση του μαύρου χρήματος. Όπως προκύπτει από την έκθεση που διαβίβασε στη Βουλή, δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν, από 207 υποθέσεις που διερεύνησε και απέστειλε στην Δικαιοσύνη.
Από αυτά, περίπου 73 εκατ. ευρώ αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.


Αρση ασυλίας του Α.Γεωργιάδη για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες ζήτησε ο Αρειος Πάγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...