Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Όταν η δικαιοσύνη λειτουργεί.



Κατόπιν απόφασης δικαστηρίου, κατασχέθηκαν από επιδότες τα  υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη και Ρίκκου Ερωτοκρίτου αντίστοιχα, λόγω οφειλών του κράτους προς πολίτες για απαλλοτριώσεις.

  — Ο Κώστας Κληρίδης δεν έφερε καμία ένσταση αφού όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ πρόκειται για αποφάσεις δικαστηρίου. Μίλησε ωστόσο για εξευτελισμό του κράτους και των θεσμών.

  — Στην παρούσα περίπτωση, πρόσθεσε, είχε εκδοθεί εναντίον του κράτους δικαστική απόφαση για την αξία ακινήτου του αιτητή για ακίνητό του που είχε απαλλοτριωθεί για σκοπούς του Υπουργείου Παιδείας. Το ποσό της απόφασης, συνέχισε, δεν καταβλήθηκε από το κράτος, ακολούθως και λόγω της οικονομικής στενότητος, ανακλήθηκε η απαλλοτρίωση, όμως η δικαστική απόφαση είναι εκεί και θα μπορούσε να εκτελεστεί.

  — Οι επιδότες του δικαστηρίου, είπε ο κ. Κληρίδης, ενεργούντες κατ’ εντολή του αιτητή επέλεξαν αυτόν τον τρόπο εκτέλεσης της απόφασης, με κατάσχεση της συγκεκριμένης περιουσίας που ανήκει στο δημόσιο προς το σκοπό της πώλησής της. «Ο Γενικός Εισαγγελέας σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να παρέμβει στην δικαστική αυτή διαδικασία, η οποία παρουσιάζεται να γίνεται προς ικανοποίηση δικαστικής απόφασης».

Όσον αφορά τους λόγους, συνέχισε, επελέγη αυτή η περιουσία, αυτό είναι θέμα των επιδοτών και του αιτητή. «Μπορώ όμως να πώς ότι πραγματικά πρόκειται για εξευτελισμό του ίδιου του κράτους, των οργάνων του και των θεσμών».

Αναρτήθηκε από ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δωστε της κότας λιγο καλαμπόκι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...