Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Τότε τι χρειάζονται όλα αυτά; Αρκούσε ...ένα φορτίο… μπανάνες.



Νέα επίθεση εναντίον του Obama σε σχέση με τους πιθήκους αυτή τη φορά όχι από μια εφημερίδα του εξωτερικού όπως έγινε στην περίπτωση της φλαμανδικής De Morgen που παρουσίασε τον Barack Obama και τη σύζυγό του Michele, με τη μορφή πιθήκου, αλλά μέσα από τις ίδιες τις ΗΠΑ.
Και δεν πρόκειται για μια δήλωση κάποιου τυχαίου αλλά για τον πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ και Donald Rumsfeld. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο  Rumsfeld και αναφερόμενος στις σχέσεις των ΗΠΑ με το Αφγανιστάν κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι είναι απόλυτα υπεύθυνος για τη διατάραξη των σχέσεων αυτών λέγοντας:
«Ένας εκπαιδευμένος πίθηκος είναι καλύτερος μάνατζερ από τον Obama»!
«Οι σχέσεις μας με τον Karzai  (το πρόεδρο του Αφγανιστάν) και τη χώρα αυτή γενικότερα είχαν απόλυτη προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της προεδρίας G. Bush. Από τότε όμως που ανέλαβε ο Obama οι σχέσεις αυτές έχουν πάρει την κατιούσα».
Ο Rumsfeld κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι δεν μπόρεσε να έρθει σε συμφωνία με τον Karzai αναφορικά με την παραμονή κάποιων αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν μετά το 2014.

«Οι ΗΠΑ έχουν παρόμοιες συμφωνίες με πάνω από 100 χώρες στον κόσμο. Ένας εκπαιδευμένος πίθηκος μπορεί να πετύχει μια τέτοια συμφωνία. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυία.

Δείτε τι εδώ CNS News

Όλα αυτά την στιγμή που επισκέπτεται, αύριο τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, όπου θα συναντήσει τους επικεφαλής των θεσμικών ευρωπαϊκών οργάνων.

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα μέτρα ασφαλείας ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, καθώς περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν λόγω της άφιξης και της συνοδείας του.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα αμερικανικά ελικόπτερα έχουν άδεια να κάν0ουν πτήσεις πάνω από τις Βρυξέλλες.

Ακόμη πιο δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το «Τhe Hotel» όπου θα διαμείνει: Πρόκειται για το 27 ορόφων πρώην Hilton που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Toison d’Or.

Το Βέλγιο ενεργοποιεί επίσης 350 αστυνομικούς και στρατιωτικούς με μοτοσικλέτες για να εξασφαλίσουν τις διαδρομές του προέδρου την Τετάρτη προς τα συμβούλια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενώ ένα κομβόι εννέα αμερικανικών ελικοπτέρων θα οδηγήσει τον Ομπάμα σε νεκροταφείο Αμερικανών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...