Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Κλειστοί οι δρόμοι στο Σύνταγμα






Όλα άρχισαν όταν οι διαδηλωτές έκλεισαν αιφνιδιαστικά την οδό Φιλελλήνων. Τότε με εντολή του επικεφαλής των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Μια γυναίκα έπεσε στον δρόμο τραυματισμένη, ενώ έγινε και χρήση χημικών. Νωρίτερα, ελεύθεροι αφέθηκαν λίγες ώρες μετά την προσαγωγή τους ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ και άλλα 17 άτομα τα οποία επιχείρησαν να μπουν νωρίς το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Εικόνες από την πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου οι διαδηλωτές εκτοξεύουν ξύλα και μπουκάλια κατά των αυτοκινήτων των λαομίσητων τροϊκανών με το αυτοκίνητο του Τόμσεν να δέχεται τα περισσότερα από αυτά καθώς επιχείρησαν να φύγουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα από το υπουργείο Οικονομικών τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τους τροικανούς μετά την συνάντησή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές κυνήγησαν τα αυτοκίνητα και πέταξαν μπουκάλια εναντίον τους. Ένα από τα μπουκάλια βρήκε το αυτοκίνητο του Πωλ Τόμσεν. Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Νωρίτερα τα ΜΑΤ προσπαθούσαν χρησιμοποιώντας έντονη βία να απομακρύνουν και τους διαδηλωτές για να μπορέσουν να βγουν από το υπουργείο τα μέλη της τρόικας. 
Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί σε εκτέλεση των εντολών της τρόικα ("Αν δεν απομακρυνθεί και ο τελευταίος διαδηλωτής από το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να βγουν από το υπουργείο") απωθούν με ξυλοδαρμό τους Έλληνες πολίτες που διαδηλώνουν κατά της εξαθλίωσης.
Μέχρι στιγμής υπάρχουν τουλάχιστον δέκα τραυματίες, ενώ ο κόσμος πληθαίνει μπροστά από το ΥΠΟΙΚ. Μια γυναίκα έπεσε στον δρόμο τραυματισμένη στην οδό Φιλελλήνων, ενώ γίνεται  και χρήση χημικών.
Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Τουλάχιστον οι τροικανοί έχουν συνειδητοποιήσει ότι η διαμονή τους στην Ελλάδα δεν θα είναι πλέον ευχάριστη.




Τα ΜΑΤ χτυπούσαν αδιακρίτως τους διαδηλωτές...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...