Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Δραματικές εξελίξεις στην ουκρανική κρίση:



Η Ρωσία ανακάλεσε πριν από λίγο τον πρεσβευτή της από το Κίεβο Mikhail Zurabov προκειμένου να διαβουλευτούν για το αν θα διακοπούν άμεσα οι διπλωματικές σχέσεις με την Ουκρανία ή όχι.
«Εξαιτίας της συνεχώς επιδεινούμενης κατάστασης στην Ουκρανία και για την ανάγκη μιας ενδελεχούς εξέτασης της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί η απόφαση που ελήφθη ήταν η ανάκληση του Ρώσου πρεσβευτή από την Ουκρανία για διαβουλεύσεις στη Μόσχα», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου  Εξωτερικών.
Φανερή βοήθεια από βετεράνους ισλαμιστές αντάρτες φέρεται να είχαν οι διαδηλωτές κατά την διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων στην πλατεία Μαιντάν στο Κίεβο σύμφωνα με ρωσικά, ουκρανικά, και γαλικά ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή παραστρατιωτικοί διώχνουν τους ορθόδοξους ιερείς της Ι.Μ. Λαύρας του Κιέβου για να παραδοθεί στα χέρια του ψευδοπατριαρχείου του Κιέβου, σε μια φανερή συντονισμένη προσπάθεια για να αποσπάσουν τελείως την Ουκρανία από την επιρροή της Ρωσίας εκτός από πολιτικά, και θρησκευτικα.

Ρωσόφωνα,  ουκρανικά και γαλλόφωνα μέσα επικαλούνται μαρτυρίες κατοίκων και πληροφορίες  μυστικών υπηρεσιών, περί του κρίσιμου  ρόλου που διαδραμάτισαν οι   τουρκόφωνοι, σουνίτες μουσουλμάνοι Τατάροι (μογγολικής καταγωγής), στην ανάφλεξη του Κιέβου σύμφωνα με τους Δ.Πορφύρη/Π.Σταφυλά, από Βρυξέλλες και το pentapostagma.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...