Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Τους αθώωσαν, γιατί.. δεν.. γνώριζαν τι… πίνουν.



Είναι αυτό που λένε ..τι πίνεις και δεν μας δίνεις. Για τους αρσιβαρίστες  έφταιγαν οι… κινέζοι. Για τους Κεντερη και Θάνου οι… Αμερικάνοι. Είμαστε …παγκόσμιοι… πότες.  

Το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση ντόπινγκ που είχε προκαλέσει σάλο το 2008 στην εθνική ομάδα άρσης βαρών. Η υπόθεση εκδικάστηκε έπειτα από οκτώ αναβολές και χθες μέσα από μια ακροαματική διαδικασία-εξπρές κατέληξε στην απαλλακτική ετυμηγορία και για τους 25 κατηγορουμένους, αθλητές, προπονητές και παράγοντες του αθλήματος! Εκτός από τον Χρήστο Ιακώβου, στο εδώλιο κάθονταν ο Βαλέριος Λεωνίδης, ο Βίκτωρας Μήτρου, η Ολυμπία Τόκκα, ο Νίκος Ηλιάδης, η Κυριακή Γαλάνη κ.ά.
Δεν είχαν γνώση οι αθλητές για τα ύποπτα σκευάσματα είπε ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του δεχόμενος τον ισχυρισμό ότι για τις παράνομες ουσίες «η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα καθώς από εκεί ήρθαν τα σκευάσματα στην Ελλάδα. Μάλιστα ο εισαγγελέας, ζητώντας να κριθούν αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι, διερωτήθηκε αν οι απαγορευμένες ουσίες ήρθαν σκόπιμα στη χώρα μας επισημαίνοντας ότι εξαιτίας αυτής της υπόθεσης "η ομάδα μας μπήκε στο μάτι του κυκλώνα».
Ο προπονητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, Χρήστος Ιακώβου απολογούμενος, υποστήριξε ότι το 2007 δεν μπορούσαν να βρουν τα σκευάσματα που ήθελαν στην ελληνική αγορά προσθέτοντας: «Ο γιατρός της ομάδας δεν μπορούσε να τα βρει και έτσι ρώτησα ένα γνωστό μου. Η πρώτη δόση ήρθε κανονικά. Στη δεύτερη δόση, κανείς δεν γνώριζε τι είχε μέσα το κουτί και αν ήταν σωστό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...