Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Οι μετέχοντες στην εξουσία στην.... σειρά για τα… αργύρια.



Με σημαντικές αυξήσεις στο εφάπαξ που μεσοσταθμικά κινούνται στο 13% και σε απόλυτα νούμερα κυμαίνονται περίπου από 4.000 έως 20.000 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό αποστρατείας, αναμένεται να δικαιωθούν απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας μετά την απόφαση-βόμβα του ΣτΕ.
Οι κερδισμένοι από τη δικαστική απόφαση υπερβαίνουν τους 4.500, όσοι δηλαδή έχουν αποστρατευτεί από τον Αύγουστο του 2012 και μετά. Αυτοί θα δούνε το εφάπαξ τους να αναπροσαρμόζεται, αφού βάση υπολογισμού θα είναι πλέον το μισθολόγιο πριν από τις περικοπές του 2012.
Σημειώνεται πως η επίμαχη δικαστική απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί και γι' αυτό δεν είναι προς το παρόν εντελώς ξεκάθαρο αν η αντισυνταγματικότητα θα αφορά μόνο την αναδρομικότητα του επίμαχου νόμου (ψηφίστηκε τον Νοέμβριο αλλά ίσχυσε από 1/8/2012) ή την ουσία του που ήταν η μείωση του ειδικού στρατιωτικού μισθολογίου.
Το εφάπαξ βοήθημα των στρατιωτικών χορηγείται από τρία διαφορετικά Ταμεία (Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοήθειας Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας), αλλά έχει τον ίδιο τρόπο υπολογισμού για όλους και είναι ευθέως συνδεδεμένο με τον βασικό μισθό της αποστρατείας.
Oλόκληρο το θέμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...