Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Iδιωτική συναλλαγή» 400.000 ευρώ; Ποιος είσαι ρε ..μεγαλο…ΛΑΜΌΓΙΟ



Δάνειο ύψους περίπου 400.000 ευρώ, χωρίς καμία απολύτως υποθήκη έλαβε από την τράπεζα FBB - όταν αυτή ανήκε στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη...το γνωστό λαμογιο - δημοσιογράφος Γιώργος Οικονομέας.
Αυτό προκύπτει από επίσημο δικαστικό έγγραφο που δημοσίευσε το περιοδικό HOT DOC, σύμφωνα με το οποίο ο Β. Ρέστης, προκειμένου να αποφυλακιστεί από τον Κορυδαλλό, αναγκάστηκε να καταβάλει στον εκκαθαριστή που τοποθετήθηκε στην FBB το συνολικό ποσό των 22.625.333, 89 ευρώ και 1.179.000 δολαρίων ΗΠΑ, προς εξόφληση των επισφαλών δανείων που είχε χορηγήσει επί των ημερών του η τράπεζα.
Ανάμεσα στα χρήματα αυτά, σύμφωνα με το έγγραφο της ανακρίτριας Κυριακής Κατσιβέλη, περιλαμβάνεται και το ποσό των 393.249,32 ευρώ που ήταν προς εξόφληση του δανείου που είχε λάβει ο Γιώργος Οικονομέας.
Σημειώνεται, ότι ο Β. Ρέστης κατηγορείται για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
Το περιβάλλον του εφοπλιστή όπως αναφέρει το HOT DOC, υποστηρίζει ότι «… ο Οικονομέας ζήτησε δάνειο από τον Ρέστη, με μεσολάβηση στελέχους του ΔΟΛ. Για το δάνειό του δεν υπήρξε καμία υποθήκη και δόθηκε με εγγυητή τον ίδιο τον τραπεζίτη. Ο Γιώργος Οικονομέας δεν εξυπηρετούσε το δάνειο και έτσι ο Ρέστης, προκειμένου να αποφυλακιστεί, έπρεπε να καταβάλει το σύνολο του ποσού για το οποίο ήταν προσωπικά υπεύθυνος απέναντι στην τράπεζα».
Σε επικοινωνία που είχε το περιοδικό με το δημοσιογράφο δεν θέλησε να απαντήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται «για μία καθαρή ιδιωτική συναλλαγή».

Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας ακόμη βρωμιάρης Μανιάτης.
Κατευθείαν στο ψαχνό και χωρίς πολλές ερωτήσεις θα αποδίδεται σύντομα η δικαιοσύνη.
Και ας έχουν έτοιμη ότι κουλή απάντηση θέλουν...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ;
ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ.
ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΕΕΙ ΤΟΥ ΖΟΥΓΚΛΑ: ΜΑΚΗ ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙΟΥΤΕ ΘΑ ΜΕ ΞΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙΣ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΕΙΧΕ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...