Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Οεοοο ξεχάστηκε ο Γριβέας; Πίνει καφέ με τον ..Καραβέλα.



Τα «χρυσά» ακίνητα των Ελλήνων στο Λονδίνο μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών αρχών, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης διακινήθηκαν προς τη βρετανική κτηματαγορά ποσά που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΗτΣ», πριν από μερικές ημέρες δόθηκε εντολή από τους οικονομικούς εισαγγελείς, Παν. Αθανασίου και Γαλ. Μπρη, προς το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να ψάξουν όλους τους Ελληνες που απέκτησαν σπίτια ή άλλου είδους ακίνητα στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν στοιχεία για εκροή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από το 2000 και μετά, με μεγαλύτερη ένταση στα χρόνια της κρίσης, από το 2009 έως 2011. Οι αρχές δεν αποκλείουν «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος που συνδέεται με τις προς διερεύνηση υποθέσεις των μιζών που δόθηκαν για τα εξοπλιστικά ή με άλλα σκάνδαλα. Στο «μικροσκόπιο» θα μπουν και όλα τα «αμαρτωλά» δάνεια που δόθηκαν από τις τράπεζες και που ενδεχομένως να κατέληξαν στη βρετανική κτηματαγορά.
Λίστα
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Ελλάδας έχουν παραλάβει από τη Βρετανία μια λίστα με 400 ονοματεπώνυμα Ελλήνων που αγόρασαν ή πούλησαν ακίνητα στο Λονδίνο, ενώ υπάρχουν και οι διευθύνσεις και πλήρη στοιχεία για το είδος, την επιφάνεια και τη χρήση τους. Στον κατάλογο περιέχονται πολύ γνωστά ονόματα επιχειρηματιών, πολιτικών, αθλητών, καλλιτεχνών, τραπεζιτών, εφοπλιστών, γιατρών, δικηγόρων, αρχιμανδριτών αλλά και... δημοσίων υπαλλήλων με γερό κομπόδεμα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση παλαιού πολιτικού με ενεργή, πάντως, συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στην κρατική μηχανή, ο οποίος αγόρασε μετοχές ακινήτων που διαθέτουν πολλά ακίνητα στο Λονδίνο. Ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει επενδύσει εκατομμύρια ευρώ κυρίως σε επαγγελματικά ακίνητα ή μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών και εισπράττει το μέρος από τα εισοδήματα που του αναλογεί. Επίσης, στα τέλη της δεκαετίας του '90 αρχιμανδρίτης είχε γίνει πολύ καλός πελάτης εταιρείας που έβρισκε και ανακατασκεύαζε ακίνητα μεγάλης κλίμακας στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το Λονδίνο είναι και η αγαπημένη έδρα του δήθεν καταζητούμενου ζεύγους Γριβέα που διοργάνωνε από το 2010 βαρύγδουπα συνέδρια με ομιλητές-κράχτες (ή βιτρίνες κατ’ άλλους) τον τότε πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον αδελφό του Ανδρέα ή Αντρίκο, την Τίνα Μπιρμπίλη… αλλά και τον πρίγκιπα του Μονακό Αλβέρτο, οι καταζητούμενοι σήμερα Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα, και με ένα πλέγμα συμβάσεων που συνέτασσαν με θυγατρικές εταιρείες τους, ξάφριζαν τα ταμεία της ίδιας της εταιρίας τους. Της C&C που είχε χρηματοδοτηθεί αθρόα με 17 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί διοικήσεως Αγγελου Φιλιππίδη.
Το πανηγύρι με τα συνέδρια της πράσινης ανάπτυξης τον Μάιο του 2010 κορυφωνόταν, ενώ Γριβέας και Βάτσικα έφτιαχναν εσωτερικές συμβάσεις όπου η C&C London, ανέθετε τα συνέδρια στη C&C International στην Ελλάδα. Η ελληνική εταιρεία υποτίθεται ότι έδινε λογαριασμό εξόδων στη θυγατρική της στο Λονδίνο και καθώς Γιάννης κέρναγε, Γιάννης έπινε, ο λογαριασμός χάθηκε μαζί με τα χρήματα του Τ.Τ.
Το ζευγάρι, όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, αυτή τη στιγμή ίσως βρίσκεται στη Βενεζουέλα, ενώ οι αστυνομικές αρχές της χώρας έχουν ήδη ενημερωθεί. Οι εισαγγελικές αρχές προσπαθούν τώρα να βρουν τη διαδρομή των χρημάτων του ζεύγους Γριβέα, κυρίως σε ξένες τράπεζες.

 

Ο γιος του χωροφύλακα ήθελε ναγίνει βασιλιάς των μπίζνες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...