Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Οι μάρτυρες καίνε τον φοροφυγά Γιακουμάτο



Καταπέλτης για τον φοροφυγά  Γεράσιμο Γιακουμάτο είναι οι καταθέσεις των τροφίμων του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» σύμφωνα με τις οποίες   ο βουλευτής της Ν.Δ. εμφανίζεται ως φοροφυγάς και «υποκρυπτόμενος» ιδιοκτήτης του εν λόγω γηροκομείου. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο Γεράσιμος Γιακουμάτος καθοδηγούσε την διαχειρίστρια και τον Ανέστο Νικόλαο, ο οποίος αργότερα έγινε διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος, να προσκομίσουν τα οικονομικά στοιχεία φορολογικά και μη, έστω κι αν δεν φαινόταν πουθενά να έχει επίσημη σχέση με την εταιρία.
Βάση του σημειώματος που βρέθηκε στη Βαρδουλάκη εξετάστηκαν τα 12  από τα 14 άτομα τα οποία αναγράφονταν σε αυτό κι άλλοι 16  που είχαν συνδιαλλαγή με το ίδρυμα την περίοδο από την 1-1-2012 μέχρι και τις 11-3-2013.
Από αυτές τις καταθέσεις προέκυψαν ποινικές παραβάσεις για ανακριβή έκδοση 79 παραστατικών εσόδων ύψους 28.997€.
Εκτός της διαχειρίστριας Αναστασίας Βαρδουλάκη προέκυψε εμπλοκή στην τέλεση της φοροδιαφυγής και από τον βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμο Γιακουμάτο, ως «υποκρυπτόμενου» διαχειριστή. Μάλιστα οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Γ. Γιακουμάτος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης του ιδρύματος και αποφάσιζε για τις χρηματικές πιστώσεις, τις εκπτώσεις και τις εκδόσεις αποδείξεων των πελατών.
Οι μάρτυρες «καίνε» τον βουλευτή της ΝΔ
Στις καταθέσεις τους οι τρόφιμοι αναφέρεουν ότι ο βουλευτής Γ. Γιακουμάτος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας και διαπραγματευόταν κατ” ιδίαν τις «εκπτώσεις» στα εκδιδόμενα τιμολόγια για την παροχή υπηρεσιών. Μόνο που στη τελική απόδειξη εμφανιζόταν ποσό πολύ μικρότερου του καταβληθέντος (μαζί με το ΦΠΑ) και πάντα οι πληρωμές γινόντουσαν σε μετρητά. Παράλληλα είτε ο ίδιος είτε η Αναστασία Βαρδουλάκη, παρότρυναν τους μάρτυρες να αποκρύψουν την ανακριβή έκδοση αποδείξεων σε ενδεχόμενη φορολογική εξέταση.
Πιο συγκεκριμένα:
Η Α.Τ.  αναφέρει ότι ενώ μέχρι τον Αύγουστο του 2012 πλήρωνε κανονικά με τραπεζικές επιταγές το ποσό των 1.887 €/μήνα, από τον Σεπτέμβριο του 12 και κατόπιν συμφωνίας με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο που αναγνώριζε ως αφεντικό του ιδρύματος, πλήρωνε σε μετρητά 1.600 € και ελάμβανε απόδειξη 1.130 €. Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Αναστασία Βαρδουλάκη, παρουσία της συζύγου του βουλευτή, της συνιστούσε σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου, να επιβεβαιώσει ότι κατέβαλε το αναγραφόμενο ποσό των αποδείξεων κι όχι το ποσό που είχε πραγματικά καταβάλει. Όταν η μάρτυρας εκλήθη από την οικονομική αστυνομία, πήρε έξαλλη να διαμαρτυρηθεί στην Α. Βαρδουλάκη, η οποία την καθησύχασε, λέγοντας της ότι δεν θα έχει πρόβλημα, αν καταθέσει ότι κατέβαλε το ποσό που αναγραφόταν στις αποδείξεις.
Άλλη μάρτυρας, η Γ. Μ. αναφέρει επίσης ότι ενώ μέχρι και τον Μάρτιο του 2012 πλήρωνε 1.776€ και ελάμβανε ισόποση απόδειξη, από τον Απρίλιο και ύστερα από αίτημα και συνεννόηση της ιδίας προσωπικά με τον Γ. Γιακουμάτο που θεωρούσε ιδιοκτήτη του γηροκομείου, της έκανε έκπτωση αρχικά στα 1.600€ και ύστερα στα 1.500€. Όμως και στις 2 περιπτώσεις πληρωμής, λάμβανε απόδειξη 1.130€ και πλήρωνε πάντα σε μετρητά.

Μια άλλη μάρτυρας, η Μ.Χ., αναφέρει ότι ενώ από τον Μάρτιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2012 κατέβαλε το ποσό των 1.350€ μηνιαίως, ελάμβανε απόδειξη 1.130€ και μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο της έκοψαν κανονική απόδειξη.
Μάλιστα κατά την εισαγωγή του συζύγου της στο ίδρυμα, την ξενάγησε προσωπικά ο κύριος Γ. Γιακουμάτος, με τον οποίο τακτοποιούσε όλα τα οικονομικά ζητήματα, θεωρώντας τον ιδιοκτήτη του οίκου ευγηρίας. Στην περίπτωση της κυρίας Χρυσοβέργη εμφανίζονται 3 τραπεζικά εμβάσματα, με ποσά που δεν αντιστοιχούν στις αποδείξεις, μια και για λόγους υγείας δεν μπορούσε να πληρώσει σε μετρητά και τα κατέθετε ο γιος της.


Ολόκληρες οι μαρτυρίες εδώ



Δείτε και αυτό…. ΑΠΑΛΛΑΞΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΤΕ… Το πιάσαμε κύριε Γιακουμάτε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...