Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Έφυγε ένας ….σεμνός..άρχοντας. Καλό ταξίδι Νίκο.





Έφυγε σε ηλικία 71 ετών, ξημερώματα 26ης Δεκεμβρίου 2013 ο τραγουδιστής και ηθοποιός Νίκος Δημητράτος, , μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η κηδεία του θα γίνει Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, στις 2.30 μ.μ.
Η οικογένειά του επιθυμεί, αντί στεφάνων, προσφορά χρημάτων στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ''Κιβωτός του Κόσμου''.

Με σπουδές στο θέατρο, τη μουσική και τη βυζαντινή μουσική πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1971 στο κλασσικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Το Παραμύθι χωρίς όνομα". Ένα χρόνο αργότερα συμμετείχε στη θρυλική παράσταση-σύμβολο κατά της χούντας "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου που ανέβασε ο θίασος Καρέζη-Καζάκου. Με τον  Σταύρο Ξαρχάκο συνεργάστηκε επίσης στους δίσκους "Νυν και αεί" και "Ρεμπέτικο" σε στίχους Νίκου Γκάτσου. Ο Νίκος Δημητράτος, ηθοποιός και γνωστός ερμηνευτής τραγουδιών του Σταύρου Ξαρχάκου, όπως το "Προσκύνημα" από το θρυλικό "Μεγάλο μας Τσίρκο" και "Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" .
Πήρε μέρος, ως ηθοποιός, σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις, αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως: Αντάρτες των πόλεων, Εποχή των δολοφόνων, Ένα σενάριο είναι η ζωή μας, Κλειστή στροφή, Όργια σε τιμή ευκαιρίας, Οι πολεμιστές της ειρήνης, Ο αντιφασίστας, Καυτή εκδίκηση, Διδάκτωρ καλεί Θανάση, Άντε γεια, Ρεμπέτικο... Στρας, Μη φοβάσαι τη φωτιά, Η ζωή που δεν έζησα, Βαμμένος ήλιος, Τζιβαέρι κ.ά. 
Όσον αφορά τη δισκογραφική του παρουσία, εκτός από τη συνεργασία του με το Σταύρο Ξαρχάκο, έχουμε κάποιες εξαιρετικές, αλλά λίγες συμμετοχές: "Ο Καραγκιόζης και οι Βάτραχοι" των Ευγένιου Σπαθάρη - Δημήτρη Λέκκα - Γιώργου Παυριανού, "Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας" των Οδυσσέα Ελύτη - Δημήτρη Λάγιου, "Καπνισμένος ουρανός" των Βασίλη Δημητρίου - Βαγγέλη Γκούφα, "Χωρίς παρέα" του Θοδωρή Ξυδιά, "Έρωτας Αρχάγγελος" των Χρήστου Λεοντή - Δημήτρη Λέντζου, "Carte Postale" των Νότη Μαυρουδή - Ηλία Κατσούλη κ.ά. 

Συνεργάστηκε σε συναυλίες και μουσικές παραστάσεις με πάρα πολλούς σημαντικούς έλληνες τραγουδιστές και μουσικοσυνθέτες, όπως Μάρκος και Στέλιος Βαμβακάρης, Σωτηρία Μπέλλου, Νίκος Ξυλούρης, Σταύρος Κουγιουμτζής, Απόστολος Καλδάρας, Ηλίας Ανδριόπουλος, Δήμος Μούτσης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Ελένη Βιτάλη, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Σωτηρία Λεονάρδου... με όλο σχεδόν το ελληνικό τραγούδι!!!

 

Νίκος Δημητράτος: Ένας σπουδαίοςτραγουδιστής και ηθοποιός


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρωτη φορα ακουω/διαβαζω για το ανειπωτο εργο που αφησε παρακαταθηκη, προσωπικα μου ηταν αγνωστος και αυτο με θλιβει.
Αλλα πως να γνωριζεις οταν τα μεσα μαζικης παραπληροφορησης ασχολουνται καθημερινα με τον σερβιτορο Τζιοβα και τον κατα πουθενα Μεμο Μπεγνη.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς στην εποχή μας προωθούν τα..μπούτια και τους… όμορφους… εξωτερικά. Άνθρωποι σαν τον Νίκο όμως αφήνουν το …στίγμα και την ..κατεύθυνση σε όσους θέλουν να ξεχωρίζουν διαχρονικά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...