Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Με λένε ..Ρίζο και όπως θέλω τα …γυρίζω ..



Συνδικαλισμός και μαύρες μπίζνες ... τι πραγματικά συμβαίνει σε ορισμένα συνδικάτα και πως πλουτίζουν οι εργατοπατέρες; ... Δείτε πως βρήκαν την offshore...του Ρίζου Ρίζου ! Νέα στοιχεία-φωτιά έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα έργα και τις ημέρες του πρώην αρχισυνδικαλιστή της ΔΕΗ Ρίζου Ρίζου. Εκτός από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, που ο ίδιος αντιμετωπίζει, είναι πλέον κατηγορούμενος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Τα αδικήματα σε βάρος του πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΗ αφορούσαν μέχρι τώρα τις χορηγίες της επιχείρησης προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό, την πολυτελή φιλοξενία ξένων συναδέλφων τους και άλλα που φέρονται να ζημίωσαν την επιχείρηση κατά 1.160.470,40 ευρώ. η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος έπειτα από έρευνες εντόπισε 750.547 ευρώ σε δύο λογαριασμούς της offshore εταιρείας ΑRCELOR LTD, με μετόχους τον Ρίζο Ρίζο και τις δύο κόρες του Χριστιάνα και Ιωάννα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής, πρόκειται για μαύρο χρήμα στην Κύπρο, ενώ προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί τμήμα του ποσού του 1.160.470,40 ευρώ.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ήδη με ενέργειες του προέδρου της Αρχής, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, δεσμεύτηκαν τέσσερα πολυτελή ακίνητα της οικογένειας Ρίζου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα θα επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία.
Επίσης, σύμφωνα με την τότε καταγγελία του φοροτεχνικού-συμβούλου Ανδρέα Καλλιγά, τη δεκαετία του 1990 ένας συνδικαλιστής και τρεις υπάλληλοι της δημόσιας επιχείρησης σύστησαν διαφημιστική εταιρεία κλείνοντας deals για το περιοδικό που διανεμόταν στους εργαζομένους, αλλά τα έσοδα, αντί να τα διαθέτουν για τις ανάγκες του σωματείου, κατέληγαν… στις τσέπες των ιδρυτών.

Ο τότε πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ρίζος Ρίζος εμφανίστηκε ως μέτοχος της ΛΕΙΣΕΡ ΕΠΕ, η οποία έκλεινε διαφημίσεις με πολυεθνικές για χάρη του περιοδικού. Τα έσοδα έγιναν καπνός, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, το 1993 μπήκε λουκέτο στην εταιρεία λόγω μεγάλων ζημιών. Παράλληλα, όμως, η επίσημη σφραγίδα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν υπήρχε σε κανένα έγγραφο, ούτε στο περιοδικό.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...