Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Που είναι το μηνιαίο βαρόμετρο της Public Issue; … οεοο



Συνέντευξη στην κυριακάτικη «Αυγή» έδωσε ο (αριστερός) διευθυντής της γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων Public Issue, Γ. Μαυρής, και ερωτήθηκε μεταξύ των άλλων σχετικά με κάποια δημοσιεύματα που κάνουν λόγο «για απόκρυψη δημοσκοπήσεων από ορισμένα ΜΜΕ». Ιδού η απάντησή του:
«Προφανώς και υπάρχει θέμα. Η τακτική και σταθερή δημοσίευση δημοσκοπήσεων αποτρέπει τις απόπειρες χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Το να μη δημοσιεύεις δημοσκοπήσεις επειδή δεν συμφέρουν την πολιτική γραμμή του εκάστοτε μέσου ενημέρωσης συνιστά χονδροειδή χειραγώγηση των ερευνών, γεγονός αδιανόητο ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα. Αν μπούμε σ’ αυτό το παιχνίδι της μη δημοσίευσης δημοσκοπήσεων που δεν βολεύουν τη γραμμή του εκάστοτε μέσου, τότε θα έχουμε το κύκνειο άσμα της αξιοπιστίας των ερευνών. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τη δημοκρατία».
Τι θέλουν να πουν οι… ποιητές, δημοσιογράφος και δημοσκόπος, αλλά τα μασάνε και τα πάνε… πλαγίως και… καλλιτεχνικώς; Αναφέρονται προφανώς στο σταθερό εδώ και πολλά χρόνια μηνιαίο βαρόμετρο της Public Issue, το οποίο ανακοινώνεται από τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Αυτόν το μήνα, όμως, βαρόμετρο γιοκ, προφανώς με απόφαση των Αλαφούζων! Γιατί ; Μήπως γιατί δεν τους βόλευαν τα ευρήματα της δημοσκόπησης; Και ποια μπορεί να ήταν αυτά; Μήπως η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ; Μπα άλλωστε, πολλές φορές η συγκεκριμένη εταιρεία έχει βγάλει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είναι η μόνη. Τι συμβαίνει, λοιπόν; Μήπως το εύρημα ήταν δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή, γι’ αυτό και τη δημοσκόπηση Νοεμβρίου την έφαγε το… σκοτάδι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...