Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Μοναδική τους λύση είναι ο …Καρατζαφέρης που τουλάχιστον είναι… της..πιάτσας.



Μια αποκάλυψη σκέτος εφιάλτης από τον Γιάννη Αγγέλη στο Capital.gr. Όχι μόνο δεν πρόκειται να βγούμε από τα μνημόνια αλλά χρειαζόμαστε τρίτο δάνειο ύψους 16 δις ευρώ  άρα και νέα μνημόνια. Αυτό το σενάριο είναι αρκετό για να οδηγήσει στην αποτέφρωση του παρόντος πολιτικού προσωπικού. Κι αυτό θα είναι το μόνο κέρδος μας από τα μνημόνια. Να ξεφορτωθούμε δηλαδή εκείνους που μας οδήγησαν ως εδώ και σήμερα υποδύονται τους διασώστες...
Η αποστολή είναι ανεπίσημη αλλά την δουλειά την έχουν αναλάβει με τον πιο επίσημο τρόπο. Στόχος τους είναι να εντοπίσουν μια προσωπικότητα που θα μπορούσε να ηγηθεί στη μετα-ΣΥΡΙΖΑ εποχή!
Τόσο Αμερικανοί, όσο και Ευρωπαίοι συμφωνούν πως η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε εκρηκτικό μηχανισμό για την παγκόσμια οικονομία και αναζητούν τρόπους διάσωσης και αποτροπής του προδιαγεγραμμένου. Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκονται στην Αθήνα, διαμένουν  στο ίδιο ξενοδοχείο (Ηilton) και κάνουν καθημερινά 3-4 interviews (φιλικές συζητήσεις τις λένε) με νέους ανθρώπους απ΄όλους τους χώρους ανάμεσα στους οποίους αναζητούν εκείνο η εκείνη που θα μπορούσε να ξεχωρίσει. Η προτίμηση είναι σε ηλικίες κάτω των 45, με μια ιδιαίτερα πετυχημένη επαγγελματική πορεία ως τώρα.
Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» συνομίλησε με 2 πρόσωπα που πήραν μέρος-ως υποψήφιοι-στις συγκεκριμένες συζητήσεις.
-Πρόκειται για μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία η οποία ειδικεύεται στο πολιτικό μάρκετιγκ και η οποία έχει στείλει στην Αθήνα 3 κορυφαία στελέχη της να κάνουν το συγκεκριμένο ας το πούμε casting. Κι αυτό γιατί οι εντολείς τους φοβούνται τα χειρότερα μέσα στη χρονιά που έρχεται...Οι ξένοι πιστεύουν πως πολύ σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση. Από τις πρεσβείες τους έχουν πληροφορηθεί πως οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ντέρμπυ ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μαϊμού και πως στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά 7-10 μονάδες και ήδη προδιαγράφεται μπροστά τους ο εφιάλτης της μετά -ΣΥΡΙΖΑ εποχής, που την τοποθετούν σε ένα χρόνο από σήμερα!
.Δηλαδή η αίσθησή τους είναι ότι ως τον Νοέμβριο του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα έχει γίνει κυβέρνηση αλλά και θα κινδυνεύει με πτώση;
-Ακριβώς αυτή την αίσθηση έχουν. Κατ’ αρχήν θεωρούν την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου θέμα κοντινού χρόνου. Στην καλύτερη περίπτωση να φθάσει, με την ψυχή στο στόμα, ως τις δημοτικές και τα δύο κόμματα να υποστούν πανωλεθρία ακόμη κι αν επιλέξουν υπερκομματικούς υποψηφίους δημάρχους ή υποψηφίους για την ευρωβουλή. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές του για να διασωθούν θα μπουκάρουν με απόγνωση στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο μεταξύ και τα ποσοστά που θα αντιστοιχούν στην ΝΔ θα είναι για κλάματα. Οι ξένοι θεωρούν πως το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ δεν έχουν πλέον καμία τύχη ύπαρξης. Πρόκειται για δύο κόμματα τα οποία πήραν ότι πιο βίαια μέτρα θα μπορούσαν σε βάρος της μεσαίας τάξης αλλά και των πολιτών-ψηφοφόρων τους και το χειρότερο χωρίς να μεταρρυθμίσουν το κράτος. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν τόλμησαν να απολύσουν κανέναν δημόσιο υπάλληλο γιατί αποτελούν την κομματική τους βάση. Με αυτό το δημόσιο, χωρίς ρήξεις και μεταρρυθμίσεις είναι υποκρισία να λένε ότι περιμένουν ξένους επενδυτές. Έχοντας λοιπόν πάρει τα πιο σκληρά μέτρα δεν αφήνουν καν περιθώρια στους Έλληνες να σκεφθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να τους κάνει μεγαλύτερο κακό! Ίσα ίσα οι Έλληνες έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεφουσκώσει τους δυο πρώτους μήνες καθώς θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα ως κυβέρνηση. Ο Λαφαζάνης, η Ανταρσία και οι υπόλοιπες συνιστώσες θα την κοπανήσουν και ο Τσίπρας θα μείνει με υπουργούς τον Σκανδαλίδη, και την Κατσέλη. Ως τον χειμώνα του 2014 θα τρίζει η κυβέρνησή του καθώς οι ψηφοφόροι του θα είναι εξίσου απογοητευμένοι με τους νεοδημοκράτες νοικοκυραίους που τους παίρνει τα σπίτια η σημερινή κυβέρνηση.
Σ΄αυτή την περίπτωση οι ξένοι που έχουν ήδη δανείσει ένα σκασμό λεφτά την Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν δέχονται το κούρεμα του χρέους, θα βρεθούν μπροστά σε ένα εφιάλτη εάν δεν έχουν φροντίσει για την επόμενη μέρα...Τότε που δεν θα υπάρχει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελεί κόκκινο πανί για τους ψηφοφόρους του...
Αυτά μας είπαν οι συνομιλητές μας που πήραν μέρος στις συζητήσεις με τους ξένους “κυνηγούς κεφαλών” στο Hilton και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρεις το εγχώριο πολιτικό τοπίο δικαιώνει τις αγωνίες τους. Ο Βενιζέλος αισθάνεται ήδη πως το ΠΑΣΟΚ του είναι ένα άδειο πουκάμισο και οι συνεργάτες του κάνουν λόγο για Τσιριμώκο-φοβερό επιχείρημα λες και κάποιος από τους σημερινούς νέους θα ασχοληθεί να βρει τι έκανε ποιος ήταν και τι έκανε ο Τσιριμώκος.
Είναι δε τόση η αγωνία του Βενιζέλου που έκανε και σχετική δήλωσή στην εφημερίδα «Τα Νέα», στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Η απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζει βεβαίως τη θεσμική και πολιτική του ευτέλεια. Αποδεικνύει την τραγική έλλειψη δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού ήθους. Δείχνει ότι η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όποιο την καθοδηγούν δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση, τις ευαισθησίες, τις μνήμες και την ιστορική συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης που ο Ανδρέας Παπανδρέου ταύτισε μεταδημοκρατικά με το ΠΑΣΟΚ».

Η απουσία μιας σοβαρής πολιτικής πρότασης σε συνδυασμό με ένα σοβαρό πολιτικό κόμμα και έναν σοβαρό πολιτικό ηγέτη θα μπορούσε να κοστίσει στην Ελλάδα πιο πολύ και από την οικονομική κρίση. Έτσι αν οι ξένοι νοιάζονται για τα λεφτά τους, οι Έλληνες ας ετοιμασθούμε για τα χειρότερα σε περίπτωση που δεν αφυπνισθούμε ώστε να αντικαταστήσουμε άμεσα όλο το πολιτικό προσωπικό. Δεν έχουμε χρόνο.
Το πόσο εκτός πραγματικότητας είναι το “επαγγελματικό” πολιτικό προσωπικό της χώρας το δείχνει και η περίφημη Κίνηση των 58 οι οποίοι θέλουν να σώσουν την Ελλάδα από τα καφενεία του Κολωνακίου. 58 Τατσόπουλοι θα μας σώσουν. Αυτή είναι η εναλλακτική πολιτική πρόταση που έχουμε ως τώρα.
Έχουν άδικο οι ξένοι να ανησυχούν και να αναζητούν απεγνωσμένα ηγέτη για να ποντάρουν τα λεφτά τους;
Kourdistoportocali


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...