Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Εμείς το έχουμε γράψει από παλιά ότι οι γερμαναράδες μαζεύουν και τον χρυσό μας, όπως μάζευαν και τα χρυσά δόντια από τους εβραίους. .



Η μεγάλη έρευνα του ΣΔΟΕ για παράνομες εξαγωγές τεραστίων ποσοτήτων ελληνικού χρυσού και ασημιού στη Γερμανία φέρεται να εξελίχθηκε σε μία μεγάλη υπόθεση διαφθοράς με εμπλοκή αστυνομικών, στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών και δύο δικηγόρων που ερευνά τις τελευταίες ώρες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Το ΣΔΟΕ είχε συγκεντρώσει, στις αρχές του 2013, σειρά στοιχείων για την εμπλοκή τουλάχιστον 6-7 ενεχυροδανειστηρίων στο κέντρο της Αθήνας σε παράνομη εξαγωγή χρυσού μέσω εικονικών εταιρειών -όπως την «Ελυρος»- προς τη Γερμανία. Ρόλο κλειδί σε αυτή την υπόθεση έπαιζε Κρητικός επιχειρηματίας που είχε δραστηριοποιηθεί και στο Βερολίνο ενώ είχε επιχειρήσει να χρηματοδοτήσει και μεγάλη ποδοσφαιρική ΠΑΕ. Μάλιστα τότε ξεκίνησε συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών αρχών.

Η έρευνα αυτή, σε δεύτερη φάση, ανατέθηκε σε τμήμα της περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ. Στον προϊστάμενο του τμήματος, μάλιστα, συστήθηκε να είναι «ιδιαίτερα προσεκτικός γιατί τα συμφέροντα είναι τεράστια».

Στα πλαίσια αυτής της έρευνας λοιπόν από το ΣΔΟΕ, πριν από 15 ημέρες, τέσσερις υπάλληλοι της συγκεκριμένης επιχείρησης έκαναν έλεγχο σε ενεχυροδανειστήριο στο Σύνταγμα που ανήκει σε μία γυναίκα που είχε μάλιστα εξετασθεί τον περασμένο Απρίλιο για την υπόθεση της εξαγωγής χρυσού. Κατά τον έλεγχο δεσμεύτηκαν 16 κιλά χρυσού και ακολούθησε έλεγχος στα παραστατικά κατοχής και προμήθειας.

Οι δύο δικηγόροι ενεπλάκησαν ως εκπρόσωποι του επιχειρηματία από την Γερμανία αλλά και του ενεχυροδανειστηρίου προκειμένου να δοθούν 400.000 ευρώ στον υπεύθυνο του ΣΔΟΕ (σε εκείνον που είχε γίνει σύσταση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός) για να πάρει η ελεγχόμενη επιχείρηση πίσω τον χρυσό και να γλιτώσει το πρόστιμο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο γραφείο ενός εκ των δύο δικηγόρων -οι οποίοι αρνούνται την συμμετοχή τους- βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα από το ποσό των 400.000 ευρώ. Για την ίδια υπόθεση έχει προσαχθεί και ένας αστυνομικός που εμφανιζόταν ως συνοδός ενός από τους δικηγόρους.

Ποινικές διώξεις

Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε κατά των πέντε συλληφθέντων, ενός υπαλλήλου του ΣΔΟΕ, δύο δικηγόρων, ενός αστυνομικού και ενός ιδιώτη, που συνελήφθησαν για υπόθεση εκβίασης.
Οι συλληφθέντες ζήτησαν χρηματικό αντάλλαγμα από ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου προκειμένου να μην καταλογίσουν πρόστιμο του ΣΔΟΕ.
Κατηγορούνται για απόπειρα εκβίασης κατ´ επάγγελμα και κατ´ εξακολούθηση, συνεργεία στην εκβίαση, παθητική δωροδοκία, συνεργεία στη δωροδοκία και οπλοκατοχή.
Οι πέντε κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ειδικό ανακριτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...