Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

To παρακράτος λειτουργεί… άψογα.



Ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών, για το συκοφαντικό δημοσίευμα που εμφάνιζε τον Κώστα Βαξεβάνη να εισπράττει 50.000 από την ΕΥΠ. Το δημοσίευμα έγινε στο μπλογκ Fimotro του Παπαγιάννη την ημέρα που το HOT DOC κυκλοφορούσε με αποκαλύψεις για τις τράπεζες.

Με άλλα δημοσιεύματα το ίδιο μπλογκ εμφάνιζε ως πράκτορα τον δημοσιογράφο του Reuters, Στίβεν Γκρέι ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα για να κάνει επίσης έρευνες για τις τράπεζες. Το ενδιαφέρον είναι ότι, όπως προέκυψε λίγους μήνες μετά, τόσο ο Στίβεν Γκρέι όσο και οι δημοσιογράφοι που έκαναν τις συγκεκριμένες έρευνες βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση και φωτογραφίζονταν από άτομα τα οποία τελικώς συνελήφθησαν.


Ο Παπαγιάννης αν και γνώριζε ότι το έγγραφο αυτό είναι πλαστό και χωρίς να επικοινωνήσει με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για να θέσει υπόψιν του το έγγραφο, προχώρησε στο δημοσίευμα, συκοφαντώντας τον και δημιουργώντας μία απαξιωτική εικόνα την περίοδο που οι αποκαλύψεις για τις τράπεζες ήταν στο επίκεντρο.

Όπως είχε αποκαλύψει η έρευνα του HOT DOC το πλαστό έγγραφο είχε κάνει μία γυναίκα με το όνομα «Μαρία» η οποία παραδέχθηκε μάλιστα την απάτη. Εντολείς της ήταν ομάδα υπαλλήλων της ΕΥΠ, η οποία δούλευε για τραπεζίτες και με σκοπό το χτύπημα των δημοσιογράφων που αποκάλυπταν τα σκάνδαλά τους.

Την ομάδα αυτή βοηθούσαν δημοσιογράφοι κάνοντας δημοσιεύματα κατά παραγγελία. Τέτοια πλαστά έγγραφα εναντίον δημοσιογράφων υπήρξαν αρκετά και ένα από αυτά χρησιμοποιήθηκε πριν τις εκλογές του 2012 για να χτυπηθεί ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης πρόκειται να δικαστεί το Νοέμβριο στο τρίτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.
http://www.koutipandoras.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...