Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Κατατέθηκε η ρύθμιση για την αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων



Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια» η ρύθμιση για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, στην περίπτωση που έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους.
Η ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης κόμματος είναι η εξής:
«Άρθρο 7Α Αναστολή χρηματοδότησης
1. Σε περίπτωση άσκησης δίωξης κατά του αρχηγού κόμματος ή του προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας ή εκείνου που ασκεί την πραγματική διεύθυνση κόμματος ή κατά περισσοτέρων του ενός δεκάτου των βουλευτών ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός δεκάτου των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, σύμφωνα με το καταστατικό τους, για τα εγκλήματα των άρθρων 134, 138, 139, 148 παρ. 2, 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, αναστέλλεται κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση που προβλέπονται στον παρόντα νόμο.
2. Σε περίπτωση εκδόσεως αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος ή αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης, αίρεται αναδρομικά η κατά τα ανωτέρω αναστολή και καταβάλλονται άτοκα στον δικαιούχο τα παρακρατηθέντα ποσά.
3. Η κατά την παράγραφο 1 του παρόντος αναστολή, καθώς και η κατά την παράγραφο 2 άρση αυτής διατάσσονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών. Για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενημερώνει σχετικώς τους συναρμόδιους Υπουργούς.»
Να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα από τα πολλά μέτρα που θα ληφθούν, προκειμένου αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει τόσο για τη φυλάκιση βουλευτών, όσο και και για τον χαρακτηρισμό ως εγκληματικής οργάνωσης,  εν ενεργεία κοινοβουλευτικού κόμματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...