Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Οι εκλογές πλέον, δεν είναι επιλογή αλλά υποχρεωτικά…..μονόδρομος.



Είναι τουλάχιστον χυδαίο να ακούμε δηλώσεις του τύπου “δεν πάμε σε εκλογές” όταν υπάρχουν συλλήψεις εν ενεργεία βουλευτών.
Υπάρχει μείζον θέμα με την παρούσα βουλή, αφού η ΚΟ της Χρυσής Αυγής πρακτικά ακυρώνεται από κάθε μορφής κοινοβουλευτική δραστηριότητα.
Με τις τρέχουσες εξελίξεις λοιπόν,
μισό εκατομμύριο ψηφοφόροι δεν έχουν την δυνατότητα εκπροσώπησης στην βουλή, ενώ παράλληλα τα κόμματα της κυβέρνησης αυξάνουν δολίως την ισχύ τους εντός βουλής.
Οι εκλογές πλέον, δεν είναι επιλογή αλλά μονόδρομος. Κάθε άλλη εξέλιξη, συνιστά εκτροπή.
Η Βουλή μπορεί να λειτουργήσει ακόμη κι αν παραιτηθούν οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι υπογραμμίζοντας τις δηλώσεις του Σαμαρά που απέρριψε τις εκλογές, λίγο πριν μεταβεί στις ΗΠΑ.  Βάσει του Συντάγματος η Βουλή μπορεί να λειτουργήσει και με λιγότερους από 300 βουλευτές (το Σύνταγμα κάνει λόγο για 200 – 300 έδρες). Άρα θα μπορούσαν οι έδρες της Χρυσής Αυγής να μείνουν κενές.
Δεν προβλέπει το Σύνταγμα εθνικές εκλογές σε περίπτωση παραίτησης βουλευτών.
Η Βουλή μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και αν δεν παραιτηθούν οι συλληφθέντες. Ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος διευκρίνισε ότι αν κάποιος βουλευτής οδηγηθεί στη φυλακή (προφυλακισμένος ή με πρωτόδικη απόφαση) δεν χάνει την έδρα του στη Βουλή καθώς για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση από τον Άρειο Πάγο (δηλαδή σε 6 με 8 χρόνια).
Αν κριθεί ότι η Χρυσή Αυγή καταφεύγει σε καταχρηστικές παραιτήσεις βουλευτών (όπως απείλησε ο Νίκος Μιχαλολιάκος λέγοντας «θα τους πηγαίνουμε σε εκλογές κάθε μήνα) μπορεί να ψηφιστεί νόμος που θα απαγορεύει ακόμα και τις τοπικές αναπληρωματικές εκλογές, όπως ανέφερε ο κ. Αλιβιζάτος.
Έχουμε χάσει τελείως την μπάλα, και ο καθείς εξηγεί το σύνταγμα και να ψηφίζει νόμους όπως τον συμφέρει. Αυτό δεν είναι κράτος αλλά …ακατονόμαστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...