Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Αντισυνταγματική η διάταξη του ποσοστού των πολύτεκνων και τρίτεκνων στις εισαγωγικές .



Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις με τις οποίες θεσπίστηκε η καθ’ υπέρβαση εισαγωγή σε ποσοστό 35% των τέκνων πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών στις στρατιωτικές σχολές. Η απόφαση αυτή βάζει «φωτιά» στις εισαγωγικές εξετάσεις, αφού όσοι έμειναν «έξω» από τη γενική σειρά μπορούν να... προσφύγουν και να διεκδικήσουν μία θέση εξ αυτών που έλαβαν οι πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι.

Η απόφαση που εκδόθηκε χθες από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κρίνει πώς η σχετική διάταξη του νόμου 3648/2008 που θεσπίζει ανωτέρω ευεργέτημα υπέρ των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών είναι αντισυνταγματική και δεν μπορεί να εφαρμοστεί.


Το σκεπτικό είναι ότι ο νόμος αυτός εισάγει υπέρ των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων ευνοϊκή μεταχείριση και εξασφαλίζει υπέρ αυτών μεγάλο ποσοστό (35%) των θέσεων των στρατιωτικών σχολών, περιορίζοντας έτσι τα τέκνα των λοιπών οικογενειών, σε πολύ μικρό, σε σχέση με τον αριθμό τους, ποσοστό θέσεων. Κρίνει το Δικαστήριο πώς παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της αξιοκρατίας και της ισότητας και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας.

Πάνω στην απόφαση αυτή μπορούν να «πατήσουν» τώρα όσοι απέτυχαν να εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές και ιδίως όσοι είναι στις λίστες των επιλαχόντων και να διεκδικήσουν θέσεις από αυτές που πληρώθηκαν από τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους. Να σημειωθεί πώς επί δεκαετίες τέκνα πολύτεκνων οικογενειών ελάμβαναν το 35% των θέσεων στις στρατιωτικές σχολές και από το 2008 προστέθηκαν και τα τέκνα των τρίτεκνων οικογενειών.

(amyntika.gr)

Εάν σε αυτά προσθέσουμε και την ευνοϊκή πριμοδότηση των μουσουλμάνων, απομένουν κάτι λίγες θέσεις για τα υπόλοιπα κορόιδα.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι πολύτεκνοι σας πείραξαν τώρα απατεώνες.
Αυτοί που προσφέρουν νέους εργαζομένους για να πληρώνεται η σύνταξη του κάθε καραγκιόζη.
Αυτοί που γεννούν φαντάρους, όταν το κάθε λαμόγιο απαλλάσει το μοναχογιό του από τη στρατιωτική θητεία.
Η δικαιοσύνη που νομιμοποίησε τα Μνημόνια τώρα λαμβάνει μια αντισυνταγματική απόφαση που θα καταπέσει στον επόμενο βαθμό.
Η πολυτεκνία προστατεύεται ρητώς στο Σύνταγμα.
Ωστόσο, κάποιοι ελάχιστοι κομπλεξικοι δεν κινήθηκαν σε βάρος των Μουσουλμάνων που με 5,4 εισάγονται στη Νομική Αθηνών, ή κατά των αθλητών που με 14,5 εισάγονται στην Ιατρική ή κατά των τέκνων θανόντων από τρομοκρατία που με 10,3 εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές, αλλά κατά των πολυτέκνων που με 1 βαθμό λιγότερο και με όλες τις δυσκολίες της πολύτεκνης οικογένειας μπαίνουν στην ίδια στρατιωτική σχολή με τους μοναχογιούς που ο πατέρας τους χρυσοπλήρωσε σε ιδιαίτερα την επιτυχία τους.
Έχει σκεφτεί κανείς πως τα βγάζουν πέρα οι πολύτεκνοι;
Ίχνος σε γουστάρουμε, αλλά εδώ είσαι λάθος όταν υιοθετείς την ξεφτιλοαπόφαση ενός εφέτη που σίγουρα θα καταπέσει στον επόμενο βαθμό, δηλαδή στον Άρειο Πάγο.

Ixnos είπε...

Το θέμα για μας είναι οι μουσουλμάνοι και όχι οι πολύτεκνοι .Απλώς το αναδεικνύουμε για να δείξουμε ότι κάτι πρέπει να γίνει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...