Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Του πέφτει βαρύ το ….Συριακό φαγητό, και θέλει σόδα από…. το Κογκρέσο



Ο Obama αφού επανέλαβε την εσκεμμένη θέση του ότι το συριακό καθεστώς ευθύνεται για την επίθεση με χημικά της 21ης Αυγούστου γνωρίζοντας όμως ότι …προέρχονται από τις δικές του «αποθήκες,» είπε ότι έχει πάρει την απόφασή του για την επίθεση στη Συρία και πως αυτή η επίθεση "δεν έχει χρονικό περιορισμό καθώς μπορεί να γίνει την επόμενη ημέρα ή και τον επόμενο μήνα".

Στο σημείο αυτό ο Obama και με τους διαδηλωτές έξω από το Λευκό Οίκο να φωνάζουν «κάτω τα χέρια από τη Σύρια» είπε: "Έχω πάρει όμως και μια δεύτερη απόφαση. Να ζητήσω την έγκριση από το Κογκρέσο για την πραγματοποίηση της επίθεσης", ….ούτως ώστε να πάρουν και αυτοί το κατιτίς τους, από τους ενδιαφερόμενους πετρελαιάδες.

Ο ίδιος ανέφερε πως και παρά το γεγονός ότι μπορεί λόγω των εξουσιών που έχει ως διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να διατάξει για την πραγματοποίηση της επίθεσης εντούτοις σημειώνοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς των ΗΠΑ, …αγνοώντας όμως προκλητικά τον Ο.Η.Ε, για ποιους δημοκρατικούς θεσμούς μιλά; … ζήτησε από το Κογκρέσο να "συζητήσει" και να αποφασίσει αυτό για την πραγματοποίηση της επίθεσης ή όχι.

Ο ανταποκριτής του Mega στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, μετέδωσε πως οι Ρώσοι κάλεσαν τον Αμερικανό Πρέσβη και του διεμήνυσαν πως η χώρα τους θα θεωρήσει βαρύτατη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, μια στρατιωτική επέμβαση των Αμερικανών στη Συρία……Τα χημικά δόθηκαν στους αντάρτες από τις μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας, γραφούν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ενώ  δίνουν ιδιαίτερη σημασία στους "χορηγούς" που παρέχουν στήριξη στους αντιπάλους του Άσαντ.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά θα μας πυραυλώσει η δεν θα μας πυραυλώση . Άντε γιατί μας έχει..καυλώσει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...