Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ποιος γαμεί τους…. Ρώσους .ας ασχοληθούν με τις αρκούδες



Η παλιορόμπα ο ΠΟΥΤΙΝ ξέρει να βρυχάτε στους ξυπόλητους, εκτός εάν τηρεί το δόγμα άσε τους καπιταλιστές να φαγωθούν μεταξά τους πράγμα που τον συμφέρει, αλλά το στέλνει στην απομόνωση. Το ίδιο παραμύθι έπαιζε και στην Ελλάδα ενώ ήξερε ότι ισχύει το 10% από τη ν εποχή της Γιάλτας. Το γαμημένο σύμφωνο Ριμπεντροφ – Μολοτωφ μάλλον ισχύει ακόμη.  
Σε σημείο χωρίς επιστροφή βρίσκεται πλέον η κατάσταση με τη Συρία. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένει διχασμένο για τον τρόπο αντίδρασης στη χρήση χημικών όπλων, αλλά οι ΗΠΑ διαμηνύουν πως δεν θα τους σταματά για πολύ ακόμη το βέτο της Ρωσίας. Την ίδια ώρα, η Τουρκία και το Ισραήλ βρίσκονται ήδη σε κατάσταση συναγερμού για ενδεχόμενα αντίποινα από τη Δαμασκό, η κυβέρνηση της Συρίας απειλεί πως θα «γίνει ο τάφος» των εισβολέων, ενώ οι πολίτες της χώρας προσπαθούν αγωνιωδώς να προετοιμαστούν για το «χτύπημα».
Η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έληξε χωρίς συμφωνία όπως αναμενόταν. Η Ρωσία και η Κίνα παραμένουν αντίθετες με το ενδεχόμενο της στρατιωτικής εισβολής και οι πρεσβευτές τους αποχώρησαν από την αίθουσα των συζητήσεων έπειτα από περίπου μία ώρα σύσκεψης, όπου παρέμειναν οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας.
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, πλέον η κατάσταση «δεν έχει γυρισμό». Η Ρωσία επανέλαβε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το καθεστώς βρίσκεται πίσω από την επίθεση με τα χημικά όπλα στη Συρία. Η Κίνα υπογράμμισε τη «σημασία της Γενεύης II», ώστε να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...