Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Θα αιματοκυλίσουν και την Συρία για ..ανθρωπιστικούς λόγους.



Απορρίπτοντας οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ των ενεργειών του Μπαράκ Ομπάμα και εκείνων του προκατόχου του , Τζορτζ Μπους, που είχε δικαιολογήσει την εισβολή με τον ισχυρισμό ότι το καθεστώς του Σαντάμ Χουσέιν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ υποστήριξε σήμερα ότι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν μια περιορισμένης κλίμακας απάντηση στη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους της Συρίας και όχι μια επέμβαση όπως εκείνη στο Ιράκ. «Συζητάμε για κάτι πολύ ξεχωριστό και περιορισμένο» και όχι για μια ανοιχτή σύγκρουση με στόχο την αλλαγή του καθεστώτος, είπε κατά την ενημέρωση της δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον. Σημείωσε επίσης ότι όταν ο πρόεδρος Ομπάμα αποφασίσει ποιες είναι οι κατάλληλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, τότε οι ΗΠΑ θα παράσχουν το δικό τους νομικό έρεισμα, εφόσον χρειαστεί. "Εάν απαιτείται ένα νομικό έρεισμα για να στηριχθεί η απόφαση του προέδρου, θα το παρουσιάσουμε", πρόσθεσε.
Το Λονδίνο βεβαιώνει ότι θα του "επιτρέπεται" μια "στοχευμένη στρατιωτική επέμβαση" στην Συρία ακόμη και αν ο ΟΗΕ αποκλείσει μια τέτοια δράση. Η κυβέρνηση της Βρετανίας δημοσιοποίησε το πόρισμα των νομικών της συμβούλων το οποίο έλαβε σήμερα και το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, δείχνει ότι της επιτρέπεται να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά της Συρίας ακόμη κι αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποκλείσει μια τέτοια δράση. Εκπρόσωπος της βρετανικής πρωθυπουργίας διευκρίνισε ότι "θα εξακολουθεί να επιτρέπεται" στο Λονδίνο να πραγματοποιήσει "μια στοχευμένη στρατιωτική επέμβαση" στην Συρία "βάσει του δόγματος της επέμβασης για ανθρωπιστικούς λόγους" ακόμη και στην περίπτωση που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπλοκάρει μια τέτοια δράση.
Όλοι Θυμόμαστε την προπαγάνδα των γερακιών της δολοφονικής κυβέρνησης Μπους και της αντίστοιχης του Μπλερ σχετικά με την αναγκαιότητα εξουδετέρωσης των όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν. Όπλα που δε βρέθηκαν ποτέ, ενώ η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε ότι επρόκειτο για κατασκευή των μυστικών υπηρεσιών.
Αφού η CIA και η ρεπουμπλικανική κυβέρνηση των ΗΠΑ έπαιξαν την κολοκυθιά για την ανάληψη της ευθύνης παραπλάνησης του αμερικανικού λαού και της παγκόσμιας κοινότητας, ήρθε ο βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης δημοκρατικός Ομπάμα να αποδείξει ότι η πολιτική της υπερδύναμης έχει συνέπεια και συνέχεια, επαναλαμβάνοντας της επιχείρηση χειραγώγησης και δικαιολόγησης της νέας βάρβαρης εκστρατείας ενάντια στο Λιβυκό καθεστώς του Καντάφι, προβάλλοντας ξανά τους κινδύνους από το χημικό του οπλοστάσιο. Το σενάριο των χημικών όπλων επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο στην περίπτωση της Συρίας και μάλιστα με την ίδια μεθόδευση από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία. Όπως στην περίπτωση της Λιβύης, η Συμμαχία των Προθύμων συνεργατών-δούλων επιτέθηκε στα στρατεύματα του Καντάφι λίγο πριν συντρίψει τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, έτσι και τώρα, η προβαλλόμενη χρήση του χημικού του οπλοστασίου γίνεται η αφορμή της εκδήλωσης μιας επίθεσης, ακριβώς την ώρα που οι δυνάμεις του Άσαντ βρίσκονται κοντά στην εξολόθρευση των αντίπαλων δυνάμεων. Τη μεθόδευση είχε αποκαλύψει ήδη από τις 29 Ιανουαρίου, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» όταν είχε φιλοξενήσει ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, μαζί με φωτογραφία ντοκουμέντο, όπου Μαλαισιανός χάκερ, είχε υποκλέψει μέσω απροστάτευτου εξυπηρετητή (server) βρετανικής εταιρίας, την ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα σε δυο ανώτατα στελέχη της. Στην αλληλογραφία των στελεχών της Britam Defence, αποκαλυπτόταν, ότι η εταιρία είχε δεχθεί δελεαστική προσφορά για να παραδώσει στην πόλη Χομς της Συρίας χημικά όπλα, σοβιετικής παραγωγής από το οπλοστάσιο της Λιβύης, καθώς παρόμοια εκτιμούσαν ότι διέθεταν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις. Στόχος, να τα εκτοξεύσουν οι αντικαθεστωτικοί, να το χρεωθεί ο «τύραννος» Άσαντ και να δοθεί το πρόσχημα της επέμβασης!

Υπενθυμίζεται, ότι μόλις ένα μήνα νωρίτερα, ο Μπάρακ Ομπάμα είχε δηλώσει ότι η χρήση χημικών στη Συρία αποτελεί «κόκκινη γραμμή», ενώ η αμερικανική πλευρά φερόταν στο δημοσίευμα να έχει γνώση του σχεδίου και μάλιστα να το έχει εγκρίνει! Τη χρηματοδότηση της επιχείρησης θα την αναλάμβανε το Κατάρ!
Το ίδιο έργο ζήσαμε στη γειτονιά μας την δεκαετία του 90΄ με τους «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς» του Κοσσόβου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διαρροές των υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δυτικών στρατευμάτων μιλούν για μια επίθεση που θα έχει τα χαρακτηριστικά βομβαρδισμών και πυραυλικών επιθέσεων, παρόμοιων με αυτών που είχε και ο «ανθρωπιστικός πόλεμος» στο Κοσσυφοπέδιο.
Όπως όμως τότε, έτσι και τώρα η ελληνική κυβέρνηση ταυτίζεται πλήρως με τους φονιάδες των λαών , προσφέρει πλήθος διευκολύνσεων, με πρώτη την βάση της σούδας  διεκδικώντας φανταστικά πολιτικά και οικονομικά οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...