Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Όλα του γάμου δύσκολα για τον Ομπάμα.



Η Βρετανία είπε «όχι» στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Το βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε κατά της κυβερνητικής πρότασης, με 332 ψήφους κατά και 220 υπέρ, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, οι βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν την κυβερνητική πρόταση που καταδικάζει «τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία στις 21 Αυγούστου 2013 από το καθεστώς» και «συμφωνεί να δοθεί από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας μια απάντηση ανθρωπιστική, ισχυρή, η οποία θα προβλέπει, αν κριθεί απαραίτητο, στρατιωτική δράση που θα είναι νόμιμη, προσήκουσα και με στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές εμποδίζοντας κάθε μελλοντική χρήση χημικών όπλων στη Συρία». 

Πολλά μέσα ενημέρωσης, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, έκαναν λόγο για μεγάλη πολιτική ήττα του Κάμερον, καθώς δε μπόρεσε να περάσει από τη Βουλή την πρότασή του για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι το βρετανικό κοινοβούλιο και ο βρετανικός λαό δεν θέλουν να δουν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Το κατανοώ αυτό και θα πράξω αναλόγως», ήταν η πρώτη δήλωση του βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον. 

Στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να επικαλεστεί το βασιλικό προνόμιο και να πάει αντίθετα στη βούληση του κοινοβουλίου. «Σας διαβεβαιώνω για αυτό», είπε. «Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει μια σκληρή απάντηση κατά της χρήσης χημικών όπλων. Πιστεύω όμως επίσης ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη βούληση του κοινοβουλίου», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, πριν από τη ψηφοφορία, ο Κάμερον δήλωσε από το βήμα της Βουλής πως δεν προτείνει πόλεμο. Στη συνέχεια υπογράμμισε πως στόχος μιας πιθανής επέμβασης στη Συρία δεν θα είναι η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του Άσαντ αλλά να περιορίσει τις δυνατότητες του καθεστώτος της Δαμασκού να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα. 


Προβλέπετε να μείνει ο Ομπαμα και η Αλ Κάιντα του, να πολεμήσουν τον Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...