Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους στον Βαλτοπεδινό Εφραιμ



Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου για τα 25 έτη προσφοράς της Μονής Βατοπεδίου στην Ορθοδοξία και την Πατρίδα στο ξενοδοχείο Caravel. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Θάνος Πλεύρης, αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας.
Αξίζει να αναφερθεί πως ακριβώς δίπλα στον ηγούμενο της Μονής, γέροντα Εφραίμ, καθόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Επίσης παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, ο Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου …αλευρο…μάγειρος  Κωνσταντίνος Λούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρούσα έκδοση για την 25ετή προσφορά της Μονής.
Επίσης στην εκδήλωση μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικονήσου, ο οποίος με πολύ ωραία λόγια αναφέρθηκε στο τιτάνιο έργο της Μονής Βατοπαιδίου, καθώς και στην μεγάλη προσωπικότητα του Γέροντος Εφραίμ.

Όλοι αυτοί νομίζουν πως ο κόσμος ξέχασε το Σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου όπου ενδεικτικά μόνο γιατί το θέμα είναι τεράστιο εμπλέκονται οι offshore εταιρίες Rassadel που ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη, και σε αυτήν κατατέθηκε το ποσό αγοράς του Ολυμπιακού Ακινήτου από τη "Noliden" .Madeus (Κύπρος) και αυτή ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Κατέχει το 30% του Ομίλου Πάπιστα. Ανθεμιάς Κατασκευαστική Α.Ε.. Ιδιοκτήτης είναι ο Αθανάσιος Πάπιστας με ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% κατέχει η Rassadel. Μέλη στο ΔΣ της "Ανθεμιάς" είναι ο Άθως Κοϊρανίδης και ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου. Noliden Ltd (Κύπρος). Του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη. Σε αυτή κατέληξαν τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού. Μαζί με τα €41 εκατομμύρια για την αγορά των ακινήτων, κατέθεσε και "δωρεά" €9 εκατομμυρίων.


Ολόκληρο το ρεπορτάζ για την γιορτούλα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...