Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Παναγιώταρος: Αντί να αυτοκτονούν οι Έλληνες θα έπρεπε να σκοτώνουν τους τραπεζίτες





Σκληρές Δηλώσεις της Χρυσής Αυγής, δια στόματος του βουλευτή του κόμματος Ηλία Παναγιώταρου, σε ειδική εκπομπή για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, που μεταδίδεται παναυστραλιανά μέσω του δικτύου SBS. «Αντί να αυτοκτονούν οι Έλληνες θα έπρεπε να σκοτώνουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματά τους», λέει. «Ποιοι είναι αυτοί;» ρωτά ο δημοσιογράφος. «Οι τραπεζίτες, φυσικά», απαντά ο Παναγιώταρος, με φόντο τα ρόπαλα του μπέιζμπολ στο κατάστημά του, και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η «Χρυσή αυγή φιλοδοξεί να αναδειχθεί στην αντίστοιχη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σαν δεύτερη κυβέρνηση προς όφελος των Ελλήνων πολιτών» καθώς και ότι «οι δράσεις του κόμματος έρχονται να καλύψουν σημαντικά ελλείμματα λόγω της κατάρρευσης του συνόλου των θεσμών». η Χεζμπολάχ (στα αραβικά σημαίνει ομάδα του Θεού) αποτελεί σιιτική στρατιωτική και πολιτική οργάνωση με βάση το Λίβανο. Συμμετέχει στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο της χώρας. Η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης θεωρείται κίνημα αντίστασης στον αραβικό κόσμο, ενώ οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλει, η Αυστραλία, ο Καναδάς και το Ισραήλ την κατατάσσουν ως τρομοκρατική οργάνωση.Η εκπομπή Dateline ήταν αφιερωμένη στη δράση του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Ο απεσταλμένος δημοσιογράφος Evan Williams αναφέρει εισαγωγικά ότι «η άνοδος της Χρυσής Αυγής, ενός κόμματος το οποίο υποστηρίζει ανοιχτά τον αντισημιτισμό και το ρατσισμό και συνδέεται με βίαιες επιθέσεις εναντίον ατόμων που θεωρούνται μετανάστες, καταδεικνύει τις τραγικές συνέπειες του οικονομικού εξανδραποδισμού για έναν άλλοτε περήφανο λαό».
Αρχικά, προβάλλονται οι δράσεις της Χρυσής Αυγής, όπως η «δωρεάν διανομή τροφίμων αλλά μόνο με την επίδειξη ταυτότητας, ώστε να αποδεικνύεται η ελληνική καταγωγή των δικαιούχων, η συνδρομή στους πολίτες που τους καλούν για αντιμετώπιση και μεσολάβηση σε θέματα ασφαλείας όπως μικροκλοπές και επιθέσεις, περιστατικά τα οποία συνδέονται με μετανάστες, η αιμοδοσία των μελών του κόμματος αλλά μόνο για όσους αποδεικνύουν ότι έχουν την ελληνική υπηκοότητα και οι επιδρομές στις υπαίθριες λαϊκές αγορές και στα νοσοκομεία για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών, ώστε να τους οδηγήσουν στην απέλαση κλπ».
Παράλληλα, διερευνώνται τα αίτια της ανόδου του κόμματος της Χρυσής Αυγής και της «απήχησης στους Έλληνες πολίτες», τα οποία εντοπίζονται στην «ανεπάρκεια και αποτυχία των πολιτικών κομμάτων και στην οικονομική εξαθλίωση, παράγοντες οι οποίοι δημιουργούν έντονα αισθήματα οργής, απογοήτευσης, εκδίκησης του πολιτικού συστήματος και αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων, ενώ ειδικά για την περίπτωση των νέων, οι οποίοι δε βλέπουν καμία ελπίδα για το μέλλον, οι μετανάστες στοχοποιούνται από τη Χ.Α., καθώς αποτελούν το εύκολο θύμα της εκτόνωσης της οργής».



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εάν το έκαναν θα είχαν αλλάξει πολλά στην Ελλάδα Έχει δίκιο


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...