Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Μάκη τι έγινε με τις …βαλίτσες; Χάθηκε το θέμα . Πήρες και εσύ καμία, η μήπως… «κουφάθηκες» από τον…. Εθνικό εργολάβο



Mας αποκάλυψε ο Μάκης και προσπαθεί μάλλον να αποδείξει αυτό που είχε κάποτε ότι τα καλύτερα ρεπορτάζ είναι αυτά που δεν βγαίνουν στην δημοσιότητα.  
Πέντε υπουργοί στα σημαντικότερα υπουργεία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν οι παραλήπτες βαλιτσών με δεσμίδες χαρτονομισμάτων των εκατό ευρώ ,επιταγών της τάξης των 400.000 ευρώ ακόμη και ολοκαίνουργο SUV τύπου RAV μάρκας TOYOTA. Οι πέντε υπουργοί υπηρετούσαν μεταξύ του 1999 και του 2008 στα υπουργεία Μεταφορών, ΠΕΧΩΔΕ, Άμυνας και Εργασίας.

Μεταξύ των Υπουργών συμπεριλαμβάνεται και μία γυναίκα. Τρεις ανήκαν στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και δύο σε αυτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι πέντε αυτοί υπουργοί συνολικά εισέπραξαν παρανόμως μέσω διανομέα που εκτελούσε εντολές προέδρου μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, εκατομμύρια ευρώ. Ορισμένοι από αυτούς παρέλαβαν βαλίτσες με ρευστό μία και δύο φορές, αλλά και επιταγές. Οι επιταγές ήταν «εμού του ιδίου».

Ένας εξ αυτών παρέλαβε κάτω από το υπουργείο του και το περίφημο ασημί SUV που μόλις είχε εκτελωνιστεί και είχε ακόμη τα γνωστά διαφανή πλαστικά καλύμματα στα καθίσματα. Αντέδρασε μάλιστα με επιφωνήματα χαράς, όταν αντίκρισε το αυτοκίνητο παρκαρισμένο.

Σε μία άλλη περίπτωση, η γραμματέας του υπουργού παρέλαβε τη βαλίτσα με τα χαρτονομίσματα πρωτοκολλώντας την ως αντικείμενο.

Σε άλλο περιστατικό, στο υπουργείο Άμυνας, τη βαλίτσα παρέλαβε ένας ανώτερος αξιωματικός με «χρυσά γαλόνια» για να την επιδώσει στον υπουργό του. Αυτά και πολλά άλλα περιέγραψε ο Δημήτρης, ο άνθρωπος που κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου «μοίραζε» τις μίζες στους αρμόδιους υπουργούς που διαφέντευαν τα μεγάλα κατασκευαστικά κέντρα. Ο ίδιος σε κάποια στιγμή αδυναμίας, είπε στον προϊστάμενο του πως «θα τον πάει στον Τριανταφυλλόπουλο».

Έκτοτε, η ζωή του μετατράπηκε σε κόλαση. Απειλήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και σύρθηκε στα δικαστήρια με κατασκευασμένες κατηγορίες. Συνελήφθη από την Αστυνομία και ξυλοκοπήθηκε για παραδειγματισμό ακόμη και από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.. Ο Δημήτρης ωστόσο ήταν και είναι μεθοδικός. Κράτησε τα στοιχεία, κατέγραψε συνομιλίες, διατηρούσε ημερολόγιο. Σε αυτές τις σελίδες είναι καταγεγραμμένες οι εγκληματικές πράξεις του αφεντικού του, μεγαλοκατασκευαστή, αλλά και των άλλων τριών μεγαλοκατασκευαστών, διότι η διανομή της μίζας σε υπουργούς ήταν μία συλλογική ενέργεια. Το «κονκλάβιο» συνεδρίαζε και αποφάσιζε τα ποσά που θα διανεμηθούν στα υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης Έτσι πήγαιναν οι βαλίτσες,





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...