Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δεν γνωρίζεται κύριε ότι στην Ελλάδα προστατεύονται οι …τοκογλύφοι και όχι τα θύματα; Που ζείτε:



Σοβαρότατες καταγγελίες για τη δράση των κυκλωμάτων τοκογλυφίας καταθέτει
το θύμα εκβιασμού, Αλέξανδρος Ιωαννίδης. Γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Θεσσαλονίκης ο κ. Ιωαννίδης βρέθηκε μπλεγμένος στο πρώτο κύκλωμα εκβιαστών που ξεσκεπάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα από τα πρώτα θύματα τοκογλυφίας και εκβιασμού που έσπασε τη σιωπή του και μίλησε στις αρχές για τα όσα βίωσε από τα μέλη του κυκλώματος τοκογλυφίας.

Λίγους μήνες μετά την καταδίκη του αρχηγού του πρώτου κυκλώματος τοκογλυφίας, Γουίλι Σαμαβάρι, ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης, συνεχίζει τη μάχη κατά της τοκογλυφίας ζητώντας την τιμωρία των αστυνομικών που ήταν μπλεγμένοι στο κύκλωμα και συνεργάζονταν με τους κακοποιούς.

Σε ανακοίνωση που έστειλε σε ΜΜΕ ο κ. Ιωαννίδης καταγγέλλει ότι οι μάρτυρες φοβούνται να πούνε την αλήθεια στη δικαιοσύνη. Τονίζει ότι καταλυτικό ρόλο για τη δράση όλων των κυκλωμάτων τοκογλυφίας είχαν δύο αστυνομικοί από το πρώην τμήμα δίωξης εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ζητάει από την πολιτεία είναι να του παρέχει αστυνομική προστασία καθώς είναι ο μόνος μάρτυρας που δεν φοβήθηκε να ανοίξει το στόμα του.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Αλέξανδρου Ιωαννίδη:

"Όταν η δικαιοσύνη δεν βρίσκει μάρτυρες να σταθούν στο ύψος ετών περιστάσεων αναγκάζεται να στηριχθεί σε ότι έχει. Πέντε κυκλώματα εκβιαστών στη Θεσσαλονίκη: το πρώτο με 37 χρόνια κάθειρξη ψάχνουν ακόμα τον βασικό κατηγορούμενο, το δεύτερο εξελίσσεται σε δίκη κωμωδία με τους μάρτυρες να λένε άλλα αντί άλλον, και τα άλλα τρία έρχονται με τη δίκη Καραμπέρη και βασικό μάρτυρα κατηγορίας πάλι εμένα και την οικογένειά μου. Παρ’ όλο που αποζημιωθήκαμε η Δικαιοσύνη μας καλεί να πούμε το γιατί μπλέξαμε με αυτούς ( δηλαδή το ότι είναι τοκογλύφοι).

Κοινός παρονομαστής σε όλα τα κυκλώματα είναι το δίδυμο διοικητή και υποδιοικητή της παλιάς δίωξης εκβιαστών Βόρειας Ελλάδας που επί χρόνια τα έπαιρναν! Εκεί όμως υπάρχει μάρτυρας και δεν τα παίρνει! Μετά από τέσσερις αιτήσεις στα δικαστήρια και στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ζητάω μόνο την παροχή αστυνομικής προστασίας ως ο μόνος μάρτυρας κυκλωμάτων εκβιαστών που επί χρόνια δεν πούλησα ούτε μια από τις καταθέσεις μου και τώρα με βάζουν δίκαια προφανώς οι αρχές να τα βάλω με τις πρώην αστυνομικές αρχές. Πόσο μπορεί κάποιος να τους εμπιστευτεί;

Με τιμή
Αλέξανδρος Ιωαννίδης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...