Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Αρπάζεις κάτι …εκατομμύρια . Δίνεις 50.000, και …καθαρίζεις…. πλημμεληματικά.



Την πύλη του Εφετείου της Αθήνας πέρασαν σήμερα ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν σε ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση με τον αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα «HSBC». Στον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, που είναι στο όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού και αποκαλύφθηκε με την δημοσίευση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ,. είναι κατατεθειμένα 2,2 εκατομμύρια δολάρια.... Η κατηγορία για την οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι αυτή της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, ενώ η σύζυγος του απολογήθηκε για απλή συνέργεια στο αδίκημα αυτό. Μετά την απολογία του ο πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ, όπως επίσης και η σύζυγος του στην οποία επιβλήθηκε εγγυοδοσία ύψους 20.000 ευρώ.
Όμως για το ιλιγγιώδες ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει διαπιστωθεί από τις ελεγκτικές αρχές ότι διακινήθηκε μέσω των λογαριασμών της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου αλλά και του επιχειρηματία και κουμπάρου του Γιώργου Κανδαλέπα, ΜΟΥΓΚΑ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», πρόκειται για λογαριασμούς που βρίσκονται στην τράπεζα HSBC στο κατάστημα της Γενεύης και αποκαλύφθηκαν από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Τη στιγμή, μάλιστα, που ο Ερβέ Φαλτσιάνι υπέκλεπτε τη λίστα, στον λογαριασμό της κυρίας Σταυρούλας Κουράκου αποτυπώθηκε η ύπαρξη κατάθεσης 1,5 εκατ. δολαρίων.
Χρονικά ήταν η ίδια περίοδος που ο κ. Παπαντωνίου ήταν υπουργός Άμυνας.

Κατά τα λοιπά…… και για τον …λαουτζίκο-μουζίκο.  ΦΥΛΑΚΙΣΗ..ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ από 5.000 έως 10.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...