Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Σε καθεστώς προστασίας οι 35 τραυματίες λαθρομετανάστες



Σε λίγο θα παρακαλούν να ...φάνε ξύλο, για να πάρουν …κρατική προστασία, και χαρτιά.
Εντολή να τεθούν σε καθεστώς προστασίας οι 35 τραυματίες της Μανωλάδας έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ενώ με εγκύκλιό του δίνει οδηγίες προς τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών για εντατικοποίηση ελέγχων προστασίας της εργασίας ημεδαπών και αλλοδαπών εργαζομένων, καθώς και της παραβίασης ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ειδικότερα, ο κ. Τέντες παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας Ηλείας να εκδώσει πράξη με την οποία να χαρακτηρίζονται οι 35 τραυματίες αλλοδαποί «θύματα εμπορίας ανθρώπων». Ο χαρακτηρισμός αυτός των 35 τους θέτει -σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία - σε καθεστώς προστασίας, ενώ παράλληλα απαγορεύεται η απέλασή τους. Επίσης, η πράξη αυτή της Εισαγγελίας θα επιδοθεί στους ίδιους τους 35 αλλοδαπούς και στις αρμόδιες αρχές, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία, το υπουργείο Εξωτερικών κ.λπ.
Παράλληλα, ο κ. Τέντες εξέδωσε εγκύκλιο (στο πνεύμα των σχετικών εγκυκλίων των προκατόχων του Γ. Σανιδά και του αείμνηστου Ευαγ. Κρουσταλάκη) προς τους προϊστάμενους των Εισαγγελιών Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας και ζητεί να δραστηριοποιηθούν δυναμικά σε περιπτώσεις παραβίασης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων κακομεταχείρισης εργαζομένων Ελλήνων και αλλοδαπών, παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας κ.λπ.
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση του τραυματισμού των αλλοδαπών στη Μανώλάδα την περασμένη Τετάρτη. Τόσο οι τρεις επιστάτες, όσο και ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας, μετά την απολογία τους στον Ανακριτή θα οδηγηθούν σε σωφρονιστικό κατάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...